Euro karşıtı partide sular durulmuyor

Euro karşıtı parti olarak bu yılın başında kurulan ve geçtiğimiz eylül ayındaki genel seçimlerde yüzde 5 barajının az bir oy farkı ile altında kalan Alternative für Deutschland (AfD) partisinin Hessen teşkilatında sular durulmuyor.

Google Haberlere Abone ol
Euro karşıtı partide sular durulmuyor

Euro karşıtı parti olarak bu yılın başında kurulan ve geçtiğimiz eylül ayındaki genel seçimlerde yüzde 5 barajının az bir oy farkı ile altında kalan Alternative für Deutschland (AfD) partisinin Hessen teşkilatında sular durulmuyor. Geçen hafta sonu Friedberg’de seçilen yeni yönetim kurulunun üyeleri arasında aşırı sağcılık konusunda kavga çıktı.

Partinin sözcülerinden Gunther Nickel geçen perşembe günü iki yönetim kurulu üyesi Volker Bartz ve Peter Ziemann’ın sadece yönetim kurulundan değil, aynı zamanda partiden de ihraç edilmesini istedi. Ziemann partinin muhasebe sorumlusu, Volker Bartz ise toplam üç sözcüsünden biri.

Gunther Nickel başvurusuna gerekçe olarak ise Peter Ziemann'ın internette antisemitizm yaptığı ve demokrasiye karşı görüşler içeren yazılarının ortaya çıkmasını gösterdi. Volker Bartz'in ise bu görüşleri hafife aldığı ve önemsemediği için aynı şekilde parti için taşınamaz olduğunu belirtti.

Aşırı sağcılık uzmanları da Peter Ziemann'a ait olan görüşlerin tipik aşırı sağcı görüşleri yansıttığını kaydediyor. Euro'ya karşı olan ve milliyetçiliğe yakın görüşleri savunan partinin geçtiğimiz aylarda aşırı sağcı görüşlere sahip kişilerce ele geçirilmek istendiği iddiaları yayılmıştı. CİHAN

Yorumlar