EÜ'de gerginlik sona erdi

Ege Üniversitesi'nde(EÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan arbedenin ardından bir grup öğrenci rektörlük binasına yürüyerek yol kapattı.

Google Haberlere Abone ol
EÜ'de gerginlik sona erdi

Ege Üniversitesi'nde(EÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan arbedenin ardından bir grup öğrenci rektörlük binasına yürüyerek yol kapattı. Kaldırım taşlarını yerlerden söken grup, yaklaşık iki saat sonra dağıldı.

EÜ Edebiyat Fakültesi’nde sol görüşlü öğrencilerle Alperen Ocakları mensubu öğrenciler arasında, iddiaya göre afiş asma sebebiyle kavga çıktı. Çevik Kuvvet ekipleri, TOMA ve biber gazıyla müdahale etti. Polis Alperenli öğrencileri kampüsten uzaklaştırırken bazı öğrenciler TOMA aracını taş yağmuruna tuttu. Arbede sırasında bazı binaların camları da kırıldı. Çıkan olaylarda 3 kişi yaralanırken 5 kişi gözaltına alındı. Kampüste toplanan sol görüşlü öğrenciler sloganlar atmaya başladı. Çevik Kuvvet polisi kampüsten çıkarak dışarıda beklemeye devam etti. Gözaltı aracı dışarı çıkarken bir grup öğrenci tarafından saldırıya uğradı. Daha sonra yürüyüşe geçen yaklaşık 100 kişilik grup kampüsten ayrılarak rektörlük binasına geçti. Rektörlük binasına giden yolları çöp bidonları ve söktükleri taşlarla barikat kuran grup yolu trafiğe kapattı. Yürüyüş sırasında rektörlük binası önüne gelen polis ekipleri ise burada önlem aldı. Burada bir süre yetkililerle görüşen grup üyeleri EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile görüşmek istediklerini söyledi. Grup adına seçilen 5 kişinin EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile görüşmesine izin verdi. Yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı olan yol, görüşmenin ardından trafiğe açıldı ve grup dağıldı.
CİHAN

Yorumlar