ETSO heyeti, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nde iş görüşmesi yaptı

Orta Avrupa ülkelerini kapsayan iş gezisini sürdüren Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) heyeti, Macaristan’daki temaslarının ardından, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
ETSO heyeti, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nde iş görüşmesi yaptı

Orta Avrupa ülkelerini kapsayan iş gezisini sürdüren Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) heyeti, Macaristan’daki temaslarının ardından, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın başkanlığındaki 35 kişilik heyet, Avusturya’da ilk olarak Viyana Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Oda yetkilileri tarafından karşılanan ETSO heyetine burada, Viyana’daki yatırım fırsatlarının anlatıldığı ve oda tanıtımının yer aldığı bir sunum yapıldı. ETSO Yönetim Kurulu üyeleri Zeki Adil, Celalettin Çetinkaya, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, TOBB Üst Kurul Delegesi Ahmet Satılmaz, KUDAKA Genel Sekreteri Bekir Talha Özmen, ETSO Genel Sekreteri Av. Harun Delibaş ve BSN Anatolia (Avrupa İşletmeler Ağı Projesi) Erzurum Koordinatörü Hakan İnanlı’nın yer aldığı heyetin Viyana Ticaret Odası’nı ziyaretinde, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da Erzurum’daki yatırım alanları ve ilin potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Ziyaret kapsamında daha sonra ve turizm sektör temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Atakan Özdemir, “Viyana Türkiye Ekonomik İlişkileri” konulu bir sunum yaptı. Toplantıda ayrıca, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında görüş ve öneriler dile getirildi. Görüşmelerin ardından, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ziyaretin anısına Viyana Ticaret Odası yetkilerine plaket verdi ve Oltutaşı ürünlerden oluşan bir set hediye etti. ETSO heyeti, Viyana Ticaret Odası’nı ziyaretinin ardından, Avusturya’daki Türk firmalardan olan ETSAN’da incelemelerde bulundu. Viyana’da et ve et ürünleri üretimi yapan firmanın yetkilisi Hüseyin Ünal tarafından karşılanan Erzurum heyeti buradaki tesisleri gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Avusturya’daki programın akabinde karayoluyla Çek Cumhuriyeti’ne geçen ETSO heyeti, Çek-Türk Müşterek Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Erzurumlu işadamlarına, Çek Cumhuriyeti’ndeki iş fırsatlarından söz eden odanın İcra Kurulu Üyesi Stanislav Matocha, konuk işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet etti. Ziyarette daha sonra konuşan ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise iki ülke ilişkilerinin iyi bir noktada olduğunu belirterek, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için iki ülke iş adamlarına önemli sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Konuşmasında, Erzurum’daki iş imkanlarından söz eden Başkan Özakalın, Erzurum’un da Çek iş adamları için iyi potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Ziyaret sonrasında Meclis Başkanı Özakalın, Çek-Türk Müşterek Ticaret Odası İcra Kurulu Üyesi Stanislav Matocha’ya plaket verdi ve Oltutaşı ürünlerden oluşan bir set hediye etti.
CİHAN

Yorumlar