ETKİNDER'in 10. yıl coşkusu

Marmara Kadın Dernekleri Federasyonu’na bağlı Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER), 10’uncu yılını coşkulu bir törenle kutladı.

Google Haberlere Abone ol
ETKİNDER'in 10. yıl coşkusu

Marmara Kadın Dernekleri Federasyonu’na bağlı Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER), 10’uncu yılını coşkulu bir törenle kutladı.

    Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda düzenlenen ve sunuculuğunu Nuriye Toraman'ın yaptığı program renkli görüntülere sahne oldu. ETKİNDER’in tanıtımının yapıldığı kısa görsel sunumun ardından derneğe destek veren kurum kuruluş ve kişilere teşekkür plaketi verildi. Programa Vali Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu’nun yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Akdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul’un yanı sıra çok sayıda davetli ve ETKİNDER üyeleri katıldı.

    Programda konuşan ETKİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Canan Arıkan, ETKİNDER yönetimi ve tarihsel süreci hakkında bilgi verirken “ETKİNDER tablosunda on yıllar boyunca binlerce renk var oldu. Bu güne kadar tualimize renk katanların hepsine teşekkür ediyor. On yıl boyunca süren dostluğumuz, paylaştığımız sevgi ve saygının, gerçekleştirdiğimiz başarılı programların devam etmesini diliyor, katılımınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt da, ETKİNDER’in göründüğünden daha büyük işler yaptığını belirterek, “Bende ETKİNDER’in bazı faaliyetlerine katıldım, bulundum. Ama onların hakikaten ismi üzerinde etkin olduğunu bir kez daha bu gün daha iyi öğrendim. Güzel şeyler yapıyorlar, inşallah daha güzel şeyler yapacaklar. Bizler de inşallah belediyeler olarak onlara her konuda yardımcı olmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

    KOSGEB İl Müdürü Ahmet Akdağ da, bu zamana kadar ETKİNDER ile bir çok çalışmaya imza attıklarını dile getirirken “Ben de ETKİNDER’i izlediğimde benim bilmiş olduğum kısmının çok küçük olduğunu fark ettim. İşimiz gereğince girişimcilik diyoruz, yeni işyerlerinin açılmasını istiyoruz, küçük ve orta ölçekli işletmeler kurulsun istiyoruz ve bu itibarla biz derneklerimizle çalışmak istiyoruz.” diye konuştu.

    Vali Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu ise bayanların sivil toplum kuruluşlarında böylesine etkin olduğunu görünce sevindiğini anlatırken şöyle konuştu: “Çalışan bayan arkadaşlarımızın sivil toplum kuruluşlarında böyle gayretli çalışmalarından dolayı, başarılarından dolayı kendilerini kutluyor nice on yıllar temenni ediyorum.”

    Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul da, ETKİNDER ile çok önemli sosyal projelere imza attıklarını anlatırken, şunları söyledi: “Sivil toplum kuruluşları ile direkt, iç içe çalışıyoruz. Bu göreve geldikten sonra özellikle ETKİNDER ile bir çok çalışma yaptım. Toplum üzerinde çok güzel çalışmalar var. Büyük adımlar attık, ben inanıyorum ki Bursa’da bir çok kişinin yüreğine dokunduk. Bu çalışmalarla onun için ETKİNDER grubuna da ben çok teşekkür ediyorum.”

    Konuşmaların ardından ETKİNDER’e destek veren kişi ve kurum yetkililerine teşekkür plaketi verildi. Ayrıca ETKİNDER üyelerinden bazılarına vefa ödülleri verildi. Program Hüseyin Başçeşme’nin konseri ile tamamlandı. CİHAN

Yorumlar