ETKİNDER’den özel Kutlu Doğum programı

Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER), tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programında Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatından kesitler sunuldu.

Google Haberlere Abone ol
ETKİNDER’den özel Kutlu Doğum programı

Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER), tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programında Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatından kesitler sunuldu.

Elagans Salonları’nda düzenlenen programda konuşan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül, "Bazı doğumlar vardır aileyi ilgilendirir.Bazı doğumlar vardır mahalleyi ilgilendirir, Bazı doğumlar vardır ülkeyi ilgilendirir; ama bazı doğumlar vardır tüm alemi ilgilendirir.İşte bizim peygamberimiz de (s.a.s.) tüm insanlığa gönderilmiş son peygamber, örnek bir insandır. Yine doğumlar vardır ömrü altmış yıl, doğumlar vardır ömrü yüz yıl, doğumlar vardır ömrü bin yıl, bir doğum da vardır ki ebedidir. O da Hz. Muhammed'in (s.a.s.) doğumudur." diye konuştu.
Hz. Muhammed'in (s.a.s.) en dikkat çekici yönünün sadakat ve doğruluk timsali olduğunu vurgulayan Akgül, karanlıklardan geçildiği şu günlerde peygamber yoluyla yeniden kardeşliğin tesis edilebileceğini söyledi. Prof. Dr. Akgül, şunları kaydetti: "Peygamberimiz’in (s.a.s.) sadece hayatını okumakla değil, sadece bilmekle değil, sadece övmekle değil okuduklarımızı hayatımıza geçirmek gerekir. Karanlık, kavganın olduğu şu günlerde, küçük meselelerin büyütüldüğü şu günlerde, nifak şebekelerinin Müslümanların arasına girip de onların renginden görünmek suretiyle farklı farklı şeylerle kaynaştırdığı şu günlerde, Rabb'im yeniden gözlerimizi açsın, zihinlerimize berraklık versin, içimizi ve dışımızı bir yapmak suretiyle sadık peygamber, doğru peygamber, kutlu doğum peygamberi arkasında, peygamber yolunun yolcuları olarak bizleri birleştirsin, bir ve beraber yapsın. Birliğimizi yeniden muhafaza etsin."

O’NU (S.A.S.) İYİ OKUMALIYIZ

ETKİNDER Başkanı Betül Yılmaz Kökbıyık ise dernek olarak Peygamber Efendimiz’i (s.a.s. anmak ve anlamak için programı düzenlediklerini dile getirdi. Dernek Başkanı Kökbıyık, “Hz.Aişe validemiz ‘O’nun (s.as.) ahlakı Kur’an ahlakıdı’ buyuruyor. Bizler de biliyoruz ki O’nun ahlakı ile ahlaklanmak ve Efendimiz’in (s.a.s.) ‘Beni görmeden bana inananlar benim kardeşimdir’ müjdesine mazhar olabilmek için O’nu daha iyi tanımalı, daha iyi okumalıyız.”
Konuşmaların ardından Fatih Üniversitesi öğretim görevlisi şef Gazi Erkişi eşliğinde sahneye çıkan Müzik Korosu Peygamberimiz’e (s.a.s.) özel hazırlanmış naatları dile getirerek dinleyenlere anlamlı ve çoşkulu bir gece yaşattı. Programın ardından katılımcılara hediyeler verildi ve zemzem ikram edildi.
CİHAN

Yorumlar