Etimesgut Askeri Havaalanı Mania Planı yeniden görüşüldü

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, önceki dönemlerde de gündeme gelen Etimesgut Askeri Havaalanı Mania Planı görüşüldü. Başkan Gökçek, Mania Planı’nda Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yanı sıra Yenimahalle, Çankaya ve Etimesgut...

Google Haberlere Abone ol
Etimesgut Askeri Havaalanı Mania Planı yeniden görüşüldü

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, önceki dönemlerde de gündeme gelen Etimesgut Askeri Havaalanı Mania Planı görüşüldü. Başkan Gökçek, Mania Planı’nda Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yanı sıra Yenimahalle, Çankaya ve Etimesgut Belediyelerinin ayrı ayrı dava açmaları önerisinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında yapılan toplantıda ayrıca, Büyükşehir’e yeni katılan ilçelere desteklerin sürmesi için çeşitli kararlara da imza atıldı. Mania Planı ile ilgili söz isteyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Meclis Üyesi İbrahim Uyar, Milli Savunma Bakanlığı’nca (MSB) sivil hava ulaşımına açık olmayan, yalnızca askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı Mania Planı’nın Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun 47. Maddesi gereğince yeniden hazırlanarak ilgili Bakanlık tarafından Belediye ve birimlere gönderildiğini hatırlatarak, "Yeni Mania hattı haksızlıkları gidermek yerine özellikle Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerinde inşaat sektörünü olumsuz etkileyecektir. Dikey yapılaşma yerine yatay yapılaşma ile Ankara’yı daha da beton yığını haline getirecektir." dedi.

Eski Mania Planı’nı güncellemek adına çıkarılan yeni talimatın Eskişehir Yolu ve civarında Mania şartlarını kaldırırken, Etimesgut ve Yenimahalle’nin bazı yerlerinde kısıtlama ile çok sayıda arsada bina yapılamaz ya da yapılsa da istenilen yükseklikte yapılamaz hale getirildiğini kaydeden Uyar, Mania Planı’nın sadece MSB tarafından değil konunun uzmanları ile ele alınması gerektiği önerisinde bulundu.

BAŞKAN GÖKÇEK’TEN DAVA AÇMA ÖNERİSİ

Uyar’ın ardından konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Gökçek, bu konuda çıkan kararla ilgili dava açmalarının gerekebileceğini belirterek, şunları söyledi: "Bu konuda resen belediye olarak bu planın iptali için bir dava açalım. Ayrıca bu iptalle ilgili pek çok dernek dava açabilir, bunu da numune olarak verip yaygınlaştırıp, 8-10 dava açılırsa daha da kuvvetli hale gelir. Etimesgut veriyormuş zaten. Yenimahalle ve Çankaya Belediye Başkanlarından da rica edelim ve versinler… Dolayısıyla bütün belediyelerin açtığı ayrı ayrı bir dava olursa, ihtilafsız bir konu haline gelir, dolayısıyla dava kazanmamıza katkısı olur."

İLÇELERE YENİ DESTEKLER

Meclis’te ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yeni katılan ilçelerin makam arabası müracaatları da gündeme geldi. Evren Belediyesi’nin makam aracı talebi önergesi üzerine Başkan Gökçek’in önerisiyle, ilçe belediyelerinin müracaatları ve Başkanlıkça uygun görülmesi halinde makam arabası alınması oy birliği ile kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne katılan ilçelerdeki çeşitli varlıkların devirlerine ilişkin Başkanlık Yazısı’nın da görüşüldüğü toplantıda, Polatlı Toptancı Hali ve Çubuk Melikşah Yüzme Havuzu Tesisi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

Yozgat İli Sorgun İlçesi Eymir Beldesi ile Çankırı İli Şabanözü İlçesi ve Eskişehir Mahmudiye ilçesine belediye imkanları doğrultusunda ilgili ilçe ve belediyelerin altyapı, üst yapı ve diğer belediye faaliyetlerinden ve yardımlarından yararlanması ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğü’nün Modern Birleşmiş Milletler Similasyonu adındaki projesine Büyükşehir Belediyesi tarafından destek verilmesi için protokol yapılması da üyelerin tümünün “evet” oyuyla karara bağlandı.

Meclis’te Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı Başkanlık Yazısı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

CİHAN

Yorumlar