Ethem Sarısülük davasının dördüncü duruşması başladı

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6.

Google Haberlere Abone ol
Ethem Sarısülük davasının dördüncü duruşması başladı

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşması başladı. Duruşmaya Ethem Sarısülük’ün ailesi, avukatlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Davaya bakan 6. Ağır Ceza Mahkemesi 2 Aralık’ta yapılan duruşmada yargılamadan çekilme kararı almıştı. Kararı inceleyen Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, “Çekilme kararı kabul edilmedi" diye karar vermişti. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, bunun üzerine Adalet Bakanlığı’na başvurarak, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının kanun yararına bozulmasını talep etmiş, bakanlık bu istemi kabul etmemişti.

Mahkeme çekilme nedeni olarak şu ifadeleri sıralamıştı: “Duruşma salonunda meydana gelen arbede nedeniyle ilk duruşmanın ertelendiği, ikinci duruşmada telekonferans yöntemi ile ilgiliyle itirazlar ve mahkemenin adil olmadığı yönündeki beyanlar ileri sürüldü. Bu duruşmada da sanığın yargılanmasıyla ilgili beyanlar söz konusu oldu. Ayrıca siyaset yargı üçgeni çerçevesinde mahkemenin adil olmadığı konusunda beyanda bulunuldu. Mahkemenin renginin belli ettiği belirtildi. Bu şekilde beyanlarda bulunulması sebebiyle mahkememiz CMK’nın 30/2 maddesi gereğince tarafsızlığına gölgeye düşürecek olmasından dolayı çekilme kararı verildi.”

15 sayfalık iddianamede polis memuru A.Ş. hakkında 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede polis memuru A.Ş.’nin "Meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürmek" suçundan hazırlanan iddianamede 'meşru savunma sınırını kasten aştığının söylenemeyeceği, sınırın kasıt olmaksızın aşıldığı' kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar