Ethem Sarısülük davasının beşinci duruşması sona erdi

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın beşinci duruşması sona erdi. Mahkeme, sanığın tutuklanma talebini reddetti. Duruşmaya sanık...

Google Haberlere Abone ol
Ethem Sarısülük davasının beşinci duruşması sona erdi

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın beşinci duruşması sona erdi. Mahkeme, sanığın tutuklanma talebini reddetti.

Duruşmaya sanık A.Ş., sanık avukatları, Sarısülük ailesi, müşteki avukatları ve çok sayıda izleyici katılıyor. Önceki ifadelerini tekrarladığını söyleyen sanık A.Ş., “Yazılı ifademi tekrar ediyorum. Susma hakkımı kullanıyorum.” dedi. Sanık A.Ş. ayrıca olay yeri tutanağındaki imzanın kendisine ait olduğunu ve ayrıntılı bilginin yazılı ifadesinde yer aldığını ifade etti. Sanık ayrıca müşteki avukatların sorularına “susma hakkımı” kullanıyorum şeklinde cevap verdi.

Dosya üzerinde avukatların ayrı ayrı açıklamalarda bulunduğu duruşmada olayın yaşlandığı yer ve olaydan sonra yaşananlar ile ilgili video izlettirildi. Müşteki avukatları sanığın tutuklanması talebinde bulundu.

Sanık avukatları da görüntülerle ilgili “Müvekkile taş atılmadığı iddiaları var. İzletilen görüntüler meşru müdafaayı gösteriyor. Bilirkişi raporlarında bunlar var. Ayrıca sanığın görev yeri dolayısıyla duruşmalardan vareste tutulmasını talep ediyoruz.” dedi.

Savcı, tutuklanma talebinin reddine ve vareste tutulma talebinin de reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti verdiği kararda, belge ve beyanlarının sunması için müşteki avukatlara süre verilmesine, sanık vekillerinin vareste taleplerinin reddine, sanığın duruşmaya gelmediği takdirde ise tutuklanma talebinin reddine karar verdi. Mahkemenin kararının ardından salonda bulunan bazı izleyiciler slogan attı. CİHAN

Yorumlar