Ethem Sancak Hakkında 'Örgüt' Kurduğu Gerekçesiyle Suç Duyurusu

CHP'li Umut Oran, Akşam Grubu sahibi Sancak ile Akşam, Güneş ve Star gazetesi yöneticileri hakkında 'suç işlemek için örgüt kurmak' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ethem Sancak Hakkında 'Örgüt' Kurduğu Gerekçesiyle Suç Duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Akşam Grubu sahibi Ethem Sancak ile Akşam, Güneş ve Star gazetesi yöneticileri meselesinde 'suç işlemek için örgüt kurmak, hukuka marjinal suç isnadı, suç için anlaşma ve işlenmediğini bildiği durumda düzmece delil yaratarak suç uydurdukları' gerekçesiyle 7 yıldan 27'şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

'BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Suç duyurusunu, müşteki Umut Oran hesabına vekili Av. Haluk Pekşen bugün Ankara Başsavcılığı'na yaptı. Konu meselesinde yazılı bilgi verici Umut Oran, 'İktidarı elinde bulunduran muktedirler, Goebbels taktikleriyle ne kadar iri yalan söylerse söylesin bu iftirayı atanlardan adisyon soracağım. Ethem Sancak ve sahibi bulunduğu havuz gazetelerinin yöneticileri meselesinde çete kurup, suç uydurdukları gerekçesiyle bugün suç duyurusunda bulundum. CHP Genel Merkezi de 30'u aşkın suç duyurusunda bulundu, ben de hem idari, hem adli her yoldan 18 ayrı teşebbüste bulundum. Bu işin peşini bırakmayacağız.' dedi.

SUÇ DUYURUSU YAPILAN İSİMLER

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 267, 220, 316. ve 271. maddelerine kıyasla yapılan suç duyurusunda şikayet edilenlerin adları ve görevleri şöyle sıralandı:

Ethem Sancak (Akşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi)

Murat Kelkitlioğlu (Akşam Gazetesi Gen.Yay.Yön.)

Onur Demirhisar (Akşam Gazetesi Yazı İşl. Mdr.)

Turgay Güler (Güneş Gazetesi Gen.Yay.Yönetmeni)

Zafer Polat (Güneş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü)

Murat Sancak (Star Medya Yayıncılık A.Ş.)

Nuh Albayrak (Star Gazetesi Genel Yayın Yön.)

Yücel Koç (Star Gazetesi Yayın Koordinatörü)

Filiz Güler (Star Gazetesi Yazı İşleri Müdürü)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar