Et kesim yerlerine 24 saat kameralı takip

Afyonkarahisar'da tüm kesimhaneler artık kameralı sistemle takip edilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile et işletmecilerinin ortaklaşa geliştirdiği proje çerçevesinde, şehir merkezi ve ilçelerindeki toplam 17 kesimhaneye güvenlik kameraları ye.

Google Haberlere Abone ol
Et kesim yerlerine 24 saat kameralı takip

Afyonkarahisar'da tüm kesimhaneler artık kameralı sistemle takip edilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile et işletmecilerinin ortaklaşa geliştirdiği proje çerçevesinde, şehir merkezi ve ilçelerindeki toplam 17 kesimhaneye güvenlik kameraları yerleştirildi. Güvenlik kameraları, işletmedeki hareketliliği anında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde kurulu sisteme elektronik posta olarak gönderecek. Kesim günü ve saatleri dışındaki işlemlere, kamera kayıtları kanıt gösterilerek ceza yazılabilecek. Kesimhanelerdeki görüntülerin bir ay boyunca saklanabileceği şekilde geliştirilen sistem, kaçak kesimlerin de önüne geçecek.

7 GÜN 24 SAAT DENETİM

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 17 adet kesimhanenin faaliyet gösterdiğini, bu kesimhanelerin hepsine kamera takıldığını söyledi. Halkın sağlığını korumak amacıyla başlatılan bu çalışmanın ülke genelinde ilk uygulama olarak diğer illere de örnek olacağını belirten Arap, "Bu kamera sistemi ile biz halkın sağlığını koruma amacıyla, ilimizde faaliyet gösteren tüm kesimhaneleri 7 gün 24 saat kontrol altında denetim ve takip altında tutabilmek kabiliyetindeyiz. Sistem harekete duyarlıdır. Resmi günlerde veteriner hekimlerimiz kontrollerini sıkı bir şekilde yapıyor. Kesim günü zamanlarını da kontrol altına almış durumdayız. Bu çalışma, ülkemiz genelinde tek olması hasebiyle insan sağlığı açısından öneme sahiptir." dedi. Arap, sistemin sektör içindeki haksız rekabeti de ortadan kaldıracağına dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar