Eşyaları ile valilik önündeki parka yerleşti

Isparta'nın Muzaffer Türkeş Mahallesi'nde yaşayan Han ailesi eylem maksadıyla valilik önündeki parka eşyaları ile yerleşti. Suat Han(baba), evlerinin önündeki çocuk parkına yerleşen insanlardan şikayetçi olduklarını ancak hiçbir sonuç...

Google Haberlere Abone ol
Eşyaları ile valilik önündeki parka yerleşti

Isparta'nın Muzaffer Türkeş Mahallesi'nde yaşayan Han ailesi eylem maksadıyla valilik önündeki parka eşyaları ile yerleşti. Suat Han(baba), evlerinin önündeki çocuk parkına yerleşen insanlardan şikayetçi olduklarını ancak hiçbir sonuç alamayınca bu eylemi yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Isparta Valiliği önündeki parka demokratik eylem haklarını kullanmak maksadıyla yerleştiklerini belirten Suat Han, sıkıntısını şöyle anlattı: "3-4 seneden beri Muzaffer Türkeş Mahallesi'nde bulunan parkımıza bir grup vatandaş minibüsleri ile gelip yerleşiyor. Bahar geldiğinde geliyorlar, üzerlerine 4 parmak kar yağmadan da gitmiyorlar. Burada yiyor, içiyor, bütün ihtiyaçlarını burada karşılıyorlar. Çocuklarımız bu parka gidemiyor. İlimizin yetkililerine de bu olayı defalarca ilettiğimiz halde bu konuda hiçbir çözüm üretmediler. Dediler ki 'bizim bunlara yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Burası parktır, bunları yapabilirler', e ben de dedim ki; orası bir parksa burası da bir park. Eğer orda yaşanılabiliyorsa burada da yaşanılabilir." Han, kendi parkları boşaltılmadan bu parktan ayrılmayacağını da ifade etti.

Bir süre sonra Han Ailesi'ne komşuları da destek vermek için geldi. Yetkililer parkla ilgili gerekli işlemin yapılacağını ve mağduriyetin giderileceğini bildirdi.

CİHAN

Yorumlar