ESTOYAD, Suriye’ye 24 TIR dolusu yardım göndermeyi hedefliyor

Erzincan'da ocak ayı içerisinde kurulan Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu (ESTOYAD) çalışmalarına hızlı başladı.

Google Haberlere Abone ol
ESTOYAD, Suriye’ye 24 TIR dolusu yardım göndermeyi hedefliyor

Erzincan'da ocak ayı içerisinde kurulan Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu (ESTOYAD) çalışmalarına hızlı başladı. ESTOYAD tarafından Suriye’ye 24 TIR dolusu yardım gönderilecek. ESTOYAD tarafından düzenlenen yardım kampanyasını ziyaret eden Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, “ESTOYAD yardımları yerine koordineli bir şekilde ulaştıracaktır.” dedi. Vali Akdemir, ayrıca düzenlenen yardım kampanyasına da destek vererek bağışta bulundu.

Eski Erzincan Belediye binası arkasında kurulan yardım toplama çadırını ziyaret eden Vali Abdurrahman Akdemir, burada ESTOYAD Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Akpınar’dan bilgi aldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Akdemir, daha sonra bağışta bulundu.

ESTOYAD çalışmaları hakkında bilgi veren ESTOYAD Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Akpınar, “ESTOYAD, Erzincan’da çeşitli alanlarda hizmet veren yaklaşık 40 civarındaki vakıf, dernek, oda ve sendika gibi sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturmuş olduğu bir platformdur. Amacı, sivil toplum kuruluşlarının her türlü büyük doğal afet, savaş ve kıtlık gibi sorun karşısında yardım temelinde birlikte hareket etmesini ve güç birliği yapmasını sağlamaktır. “Birlikten kuvvet doğar” düşüncesi yanında, yardım organizasyonlarında yaşanan çeşitli sorunlar ortak bir üst çatı ihtiyacını doğurmuş, sayın valimizin de öncülüğüyle ESTOYAD ortaya çıkmıştır. Tamamen halis niyetle kurulmuş olan bu platformun Erzincan’a hayırlı olmasını, birlik ve beraberlik halinde güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Abdurrahman Akdemir, şunları ifade etti: “Göreve başladığımızda biliyoruz ki Erzincan sivil toplum örgütleri açısından bir çok ile göre son derece ileride olan çok sayıda sivil toplum örgütü dernek ve vakfı barındıran bir ilimiz. Gerek il içinde gerekse il dışında hayırla yarışan çok sayıda derneğimiz var. Ama valilik ve sivil toplum örgütleri olarak özellikle Ramazan ayı içerisinde yaptığımız ziyaretlerde bir gerçeği fark ettik. Hayır ve yardım işlerinde derneklerimiz vakıflarımız yarışıyor ama bir koordinasyona ve iş birliğine ihtiyaç var. Hemen hemen hepimiz birbirimizden habersiz aynı aileye ya da aynı toplum kesimine yardımlar götürüyoruz. Koordinasyon ve iş birliğinde bir eksiklik nedeniyle beklide ihtiyaçları tam yerinde karşılayamıyoruz. O nedenle Erzincan da sivil toplum örgütlerimiz, hayırda yarışan dernek ve vakıflarımızın bir araya gelmelerini istedik. Birlik ve beraberlik içinde bu yardım faaliyetlerini yürüttüklerinde inanıyoruz ki yardımlar çok daha yerinde karşılanacak. Bu düşünceden hareketle sivil toplum örgütleri bizim sesimize kulak verdiler. Bir araya gelip bu örgütü oluşturdular. ESTOYAD’ın faaliyetleri sadece Suriye’ye yönelik olmayacak. Bundan sonra her türlü kitlesel yardım faaliyetlerinde sivil toplum örgütlerimiz ve Erzincan imkanları ölçüsün de ihtiyaçları karşılamak için bir araya gelecekler. Biz Suriye de yanı başımızda Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı bu sıkıntıya, 3 yıldır yaşanan bu insanlık dramına onların çaresizliğine bir çare olmak için ESTOYAD böyle önemli bir faaliyetle faaliyetlerine başlasın istedik. Erzincan’a yakışır bir şekilde, plakasına yakışır bir şekilde 24 tır’ı buradan Suriye’ye yola çıkarmış olacağız. Erzincan’ın, Erzincanlının ve Erzincanlı hayırsever iş adamlarımızın ESTOYAD’a ve faaliyetlerine bundan sonra çok daha duyarlı olmalarını, yardım çağrılarına cevap vermelerini arzu ediyoruz. Biz de vilayet olarak, kamu kurumları olarak devletin imkanları ölçüsünde ESTOYAD’ın bundan sonraki bütün faaliyetlerini destekleyeceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan İl Müftüsü Galip Akın tarafından dua edildi. Dua sonrasında Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve beraberindekiler yardım kutusuna bağışta bulundu.




CİHAN

Yorumlar