Eşrefpaşalılar, hem güldürdü hem hüzünlendirdi

Vav Sanat Merkezi tarafından sahneye konulan Eşrefpaşalilar isimli tiyatro oyunu, Samsun'da sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Google Haberlere Abone ol
Eşrefpaşalılar, hem güldürdü hem hüzünlendirdi

Vav Sanat Merkezi tarafından sahneye konulan Eşrefpaşalilar isimli tiyatro oyunu, Samsun'da sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Samsun Memurlar Derneği (SAMED) tarafından organize edilen tiyatro gösterimine dernek üyesi memurların yanı sıra kentte görev yapan bürokrat ve memurlar da aileleriyle geldi. Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve biletli olan etkinlik öncesi derneğin tanıtım filmi katılımcılara izletildi. Katılımın yoğunluğunun kendilerini memnun ettiğini ifade eden SAMED Başkanı Muhsin Bayrak, daha düne kadar 5 -10 kişiyle yaptıkları etkinlikleri bugün 600 kişilik salonda yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. SAMED Başkanı Muhsin Bayrak, "Bugüne kadar toplantılardan konferanslara, kültürel faaliyetlerden gezilere kadar onlarca etkinlik yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Derneğimiz 15 Ocak 2013 tarihinde kuruldu, yeni bir STK'yız ve herhangi bir ekonomik kaygı ve beklenti taşımıyoruz. Samsunlu ya da başka bir il ve bölgeden gelip Samsun'da görev yapan memurları bir araya getirip asgari müştereklerde buluşturmayı, 'benlik' bilincinden 'bizlik' bilincine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bunu için önceliğimiz bireysel olarak memurların kalitesini artırmak, gelişimini sağlamak ve birbirleri ve aileleri arasında paylaşımcı ve katılımcı güvenli bir sosyal yaşam oluşmasına katkı sağlamak. İlimizde de tarım camiası oldukça fazla çalışanı olan bir sektör. Umarız ve dileriz ki dernek olarak onlara hitap edebilir ve onlardan da derneğimizin amaç ve hedefleri doğrultusunda katkı alabiliriz." dedi.

1980'li yılların sonunda İzmir Eşrefpaşa'da bir camiye tayin olan imamın ardından mahalledeki değişimin konu edildiği oyunu katılımcılar büyük ilgiyle izledi. Salonun dolu olması nedeniyle bazı katılımcılar oyunu ayakta izledi, tiyatrocular kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirtti. Oyun sonunda ayakta alkışlanan oyunculara SAMED Başkanı Muhsin Bayrak yöreye özgü çeşitli hediyeler takdim etti. CİHAN

Yorumlar