Eşrefpaşalı Münir: Kasımpaşalıların hiçbiri din adamına hakaret etmez

İzmir'in Eşrefpaşa semtinde uzun yıllar kabadayılık yapan Münir Kumlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet medyasının, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ile Camia’ya yönelik hakaret ve iftiralarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Eşrefpaşalı Münir: Kasımpaşalıların hiçbiri din adamına hakaret etmez

İzmir'in Eşrefpaşa semtinde uzun yıllar kabadayılık yapan Münir Kumlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet medyasının, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ile Camia’ya yönelik hakaret ve iftiralarına tepki gösterdi. Kabadayılık âleminde hakaret üzerine bir argüman bulunmadığını belirten Kumlar, hapis arkadaşlarının birçoğunun Kasımpaşa, Karagümrük ve Yenikapı semtinde oturduğunu ancak hiçbirinin din adamına hakaret ettiğini duymadığını anlattı. Hocaefendi’nin elini öpmek için sıraya girenlerin bugünlerde sessiz kalmasını riyakarlık olarak gören Kumlar, ahde vefanın böylesi zor günlerde ortaya çıkacağını, bu zor günlerinse çok kısa bir sürede geride kalacağını söyledi.

Hocaefendi’yi 40 yıldır tanıdığını, daha önce ise sülale boyu başlarından belanın eksik olmadığını söyleyen Münir Kumlar, kabadayıların kötü düzene başkaldırma, garibin yanında olma gibi bir yapısı olduğunu, yaşantılarında ise hırsızlık, uğursuzluk, onun bunun kızına yan bakma gibi meseleler bulunmadığını kaydetti. Son zamanlarda memleket içinde bölücü olan bazı sözlerin dolaştığını ifade eden Kumlar, “Oysa ki geçmişte, AK Parti kazansın diye ciddi gayretlerimiz oldu ama son zamanlarda baktık ki hem Cemaat'e hem de Muhterem Hocaefendi’ye yönelik Başbakan’ın söylemleri ağza alınacak gibi bir şey değil. Şahsen ben ve benim gibi arkadaşlarımı çok rahatsız etti. Eşrefpaşalı olarak, Başbakanımız da Kasımpaşalıymış, böyle bir hayat çizgisi içerisindeymiş gibi sanki birbirimizle bir bağdaşlığımız var diye ona karşı bir sempatimiz vardı fakat gel gör ki İstanbul’da 12 sene kaldım. Kasımpaşa, Karagümrük, Yenikapı'da hapishane arkadaşlarım var, asker arkadaşlarım var. Oradaki kabadayılık âlemindeki arkadaşların hiçbir tanesi ne dine ne diyanete ne din adamına, bu zamana kadar hapishanede de yattım, hiç kimsenin hakaret ettiğini görmedim. Şimdi ben onun Kasımpaşalılık lakabıyla yürüdüğü bu ahkâma, bu söylediklerini yakıştıramadım. Çok yadırgadım. Bu arkadaş, hayret edilecek bir şeye girmiş.” dedi.

Türk okullarının kapatılması ve Türkçe Olimpiyatları'nın yapılmamasına yönelik sözlerine ise anlam veremediğini belirten Kumlar, “İkincisi, 'Olimpiyatları yok yaptırmayacağım hiç kimseye.' diyor. Olimpiyatlar bugün 200’e yakın ülkede Türk bayrağını dalgalandırırken ben mesela milliyetçilik tarafım ağır basar, Türk bayrağını 200’e yakın ülkeye dikmiş, İstiklâl Marşımız'ı insanlara söyletmişiz. Oradaki çocuklar yabancı olmasına rağmen hem dinimizi hem diyanetimizi öğrenmişler, hem İstiklâl Marşımız'ı öğrenmişler. Çok seneler önce merhum Alparslan Türkeş, Türki devletlerini gezdi geldi, burada görüntülerde var, sarmaş dolaş oldu. Hocaefendi’ye, 'Hakiki alperen sizsiniz.' dedi. Benim ülkü ocaklarında, cezaevlerinde yatan halen arkadaşlarım var. Hakiki alperen Hocaefendi diyor. Neden? Alperenlik vazifesiyle Türk vatanı ve milletini diğer taraflarda müdafaa etmek ve tanıtmak. Bu zatımuhterem, 200 ülkede bunları yapıyor. Yani şimdi bu sözler akıl alacak bir şey değil. Arkadaşlarımızla oturduğumuzda, bu sözler bizleri çok rahatsız ve tedirgin ediyor. Sonra sesimiz çıkmıyorsa da uysal koyun değiliz yani. Bir edep, terbiyemiz var. Hocaefendi ve İslam büyüklerinden aldığımız bir terbiye var. Biz devlet adamının sırtındaki elbiseden dolayı ona çok büyük saygı duyarız fakat o elbise de kendisine bol gelmemesi lazım. Yani biraz haddini aştığı zaman milleti sokağa dökmek istiyor. Biz sokağa dökülmek isteyen insanlardan değiliz. Sokağa dökülmek isteyen insanları biz içeri davet ediyoruz. Başbakan'ın yapmış olduğu yanlış tavırlar bizi çok rahatsız ediyor. Bunun da bilinmesi gerekiyor. Eğer millet birbirine girecek olursa bunun mesulü Sayın Başbakan'dır. Daha ne diyeyim?” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar