Esrarengiz kazada ölenlerden sahte kimlikler ve silahlar çıktı (2)

İzmir'in Foça ilçesinde dün meydana gelen, iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı trafik kazasıyla ilgili sır perdesinin aydınlatılması için güvenlik güçlerinin çalışması sürüyor. Üç tabanca ve uzun namlulu...

Google Haberlere Abone ol
Esrarengiz kazada ölenlerden sahte kimlikler ve silahlar çıktı (2)

İzmir'in Foça ilçesinde dün meydana gelen, iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı trafik kazasıyla ilgili sır perdesinin aydınlatılması için güvenlik güçlerinin çalışması sürüyor. Üç tabanca ve uzun namlulu bir silaha ait mermiler bulunan arabadaki kişilerin kimliklerinin de sahte çıktığı, dolandırıcılık olaylarıyla bağlantılı oldukları iddia edildi.

Kaza, iki gece önce saat 03.00 sıralarında, Bağarası Mahallesi'nde meydana geldi. İzmir istikametine giden 24 yaşındaki Armağan A. yönetimindeki 06 FFF 36 plakalı Ankara’dan kiralanan otomobil kontrolden çıktı. Başka bir otomobile çarparak takla atan Armağan A. adına kimlik düzenlenen kişi ile ve yanındaki kimliği tespit edilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Arka koltukta oturan 18 yaşındaki İsmail A. ise sıkıştığı yerden kurtarılarak Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, oradan Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kazanın ardından jandarmanın otomobilde yaptığı aramada üç tabanca ve mermileriyle uzun namlulu bir silaha ait 38 adet mermi bulundu. Silah ve mermiler, balistik incelemeye gönderildi. Jandarma ekiplerinin başlattığı geniş çaplı soruşturmada, şahısların üzerinden çıkan kimliklerin de sahte olduğu ortaya çıktı. Otomobilinse kazadan bir gün önce Ankara'dan kiralandığı tespit edildi. Jandarma ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye aldı. Bu arada kazadan hemen ardından, olay yerinde duran otomobilden inenlerin yaralı ve cesetleri çıkarmak istediği, olay yerine gelen jandarmanın uyarmasıyla uzaklaştığı iddia edildi. Sahte kimlikle geldikleri Foça'da kaza yapan kişilerin, ilk belirlemelere göre terör bağlantısı bulunmadığı, oradaki askerî birliklerle ilgileri olmadığı, arsa dolandırıcılığı yönünde bir şebeke oldukları öğrenildi.

Kazadaki sır perdesi ise yaralı olarak kurtulan ve halen anestezi yoğum bakım servisinde yatan İsmail A.’nın ifadesiyle aydınlanacak. Savcılık tarafından henüz ifadesine başvurulamayan A.’nın ailesinin İstanbul’da yaşadığı, hakkında hırsızlık suçundan arama kararı bulunduğu öğrenildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kazada hayatını kaybeden ve üzerinden Armağan A. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan kişinin, Mahmut Kaya olduğu belirlendi. Ailesinin de İzmir Adli Tıp Kurumu’nda Kaya’nın cesedini teşhis ettiği öğrenildi. Hayatını kaybeden ve kimliği belirlenemeyen diğer kişininse Yılmaz İ. olduğu belirtildi. Ailesi tarafından henüz teşhis edilmeyen Yılmaz İ.’nin cenazesinin, DNA tahlilinden sonra yakınlarına teslim edeceği öğrenildi. Esrarengiz kazada ölen iki kişi ve yaralının Foça’ya neden geldiği ve kimlerle görüştüğünün belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. CİHAN

Yorumlar