Eskişehirspor-Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Siyah-Beyazlılar, bugünkü Eskişehirspor mücadelesiyle Avrupa'dan lige dönüş yapacak. Alt sıralardan kurtulmak isteyen rakibi karşısına mutlak 3 puan parolasıyla çıkacak olan Kara Kartal; Demba Ba, Olcay ve Gökhan'la galip gelip zirvedeki koltuğ

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirspor-Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda?
Siyah-Beyazlılar, bugünkü Eskişehirspor mücadelesiyle Avrupa'dan lige dönüş yapacak. Alt sıralardan kurtulmak arzulayan rakibi karşısına mutlak 3 puan parolasıyla çıkacak bulunan Kara Kartal; Demba Ba, Olcay ve Gökhan'la galip gelip zirvedeki koltuğunu korumayı planlıyor.

Avrupa Ligi’nde aldığı mağlubiyet sebebiyle moralsiz bulunan Siyah-Beyazlılar, bugün Süper Lig’e Eskişehirspor karşılaşmasıyla dönüş yapacak. Fenerbahçe’den 2 hafta evvela art aldığı lig liderliğini bırakmamakta kararlı bulunan Kara Kartal, Kırmızı-Siyahlılar’ı evinde devirip doruk yürüyüşünü sürdürmeyi planlıyor. Yoğun maç takvimi sebebiyle Eskişehirspor mücadelesi için sırf 2 idman yapabilen Kara Kartal, alt sıralardan kurtulma savaşı sağlayan Es Es’i; Demba Ba, Olcay Şahan ve Gökhan Töre gibi son haftalara damga vuran yıldızlarıyla geçip perşembe günkü Liverpool rövanşı öncesinde moral depolamak istiyor.

‘Sadece bu maçı düşünün’

Süper Lig’de liderlik yarışı arasında Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de bulunması itibarıyla puan kaybına tahammülü bulunmayan takımın profesyonel teknik adamı Slaven Bilic, oyuncularına maç öncesinde uyarılarda bulundu. Hırvat hoca, oyuncularından şimdilik sırf bu maça odaklanmalarını isteyerek, “Avrupa’da kritik bir karşılaşma bizi bekliyor, bu doğru. Ama tıpkı sürede da önümüzde lig maratonu var. Büyük bir çalışma sarf ettik ve avantaj bizde. Sizin için zor olacak lakin Liverpool maçını unutun ve sırf Eskişehir’e odaklanın. Ligde alacağımız galibiyet, bizim Liverpool karşısına daha moralli çıkmamızı sağlayacak” dediği öğrenildi.

Kara Kartal’da 4 noksan var

Siyah-Beyazlılar, bu akşamki Eskişehirspor karşılaşmasına, 4 oyuncusunda noksan şekilde çıkacak. Türkiye Kupası’ndaki Çaykur Rizespor mücadelesinde ayağı kırılan ve ameliyat bulunan Alexander Milosevic’in yanı sıra, sakatlıkları süren; İsmail Köybaşı ve Tolga Zengin, bugün oynanacak mücadelede yer alamayacak. Öte yandan topuğundaki problemini tam şekilde atlatamayan genç golcü Cenk Tosun da, perşembe günkü Liverpool savaşı göz önünde bulundurularak teknik heyet sebebi ile riske edilmeyecek.

Eskişehirspor’da mühim adlar yok

Süper Lig’de düşüş hattının üstünde bulunan Eskişehirspor’da, bu akşamki kritik Beşiktaş mücadelesinde 4 oyuncusundan yararlanamayacak. Kırmızı-Siyahlılar’da bu sezon 17 maçta 5 golü bulunan Ömer Şişmanoğlu başta olmak üzere; Mirkan Aydın, Hürriyet Gücer ve Jerry Akaminko, sakatlıklarının sürmesi sebebiyle bu akşam Eskişehir Atatürk Stadı’ndaki yerlerini alamayacaklar.

Michael Skibbe 3 defa kazandı

Alman teknik direktör Michael Skibbe, daha önce; Galatasaray, Karabükspor, Bayer Leverkusen ve Eskişehirspor’da vazife aldığı zamanlarda çıktığı Beşiktaş maçlarında aldığı muvaffakiyetli sonuçlarla dikkat çekiyor. İlk şekilde 2006-07 sezonunda Leverkusen’in başındayken Kartal’ı UEFA’da 2-1’lik skorla geçen Skibbe, 2008-09’da da Galatasaray’dayken Siyah-Beyazlılar’ı bu sefer 4-2 yenmişti. 2011-12’de de Eskişehir’in Beşiktaş’ı 2-1 yenik ettiği çağda Es Es’te vazife oluşturan profesyonel çalıştırıcı, geçen sezon ise Karabükspor’deyken Kartal’a 3-0’lık skorla ilk yenilgisi yaşamıştı.

Muhtemel 11'ler

STAT: Atatürk
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Ali Palabıyık

Eskişehirspor

Boffin
Kamil
Sezgin
Mustafa
Özgür
Serdar
Toko
Lawal
Sissoko
Onur
Mori
T.D.: Michael Skibbe

Beşiktaş
Cenk
Serdar
Franco
Ersan
Motta
Gökhan
Atiba
Veli
Sosa
Olcay
Ba
T.D.: Slaven Bilic

Kaynak: FANATİK

Yorumlar