Eskişehirliler, 1 Mayıs'ı temsili Taksim Meydanı'nda kutladı

Eskişehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yönetmenliğini Levent Semerci'nin yaptığı 'Ayhan Hanım' adlı sinema filminin çekimi için Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde kurulan film platosunda oluşturulan 'Taksim Meydanı'nda kutlandı.Eskişehir'de...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirliler, 1 Mayıs'ı temsili Taksim Meydanı'nda kutladı

Eskişehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yönetmenliğini Levent Semerci'nin yaptığı 'Ayhan Hanım' adlı sinema filminin çekimi için Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde kurulan film platosunda oluşturulan 'Taksim Meydanı'nda kutlandı.

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi'nin organizasyonunda yapılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları olaysız geçti. DİSK, KESK ve TÜRK-İŞ sendikalarının yanı sıra birçok sivil toplum örgütleri de kutlamaya katıldı. Sendika üyeleri ellerindeki bayrak ve flamalarla slogan atarak yürüdü. 1971 yılında hayatını kaybeden işçiler için temsili Kazancı Yokuşu'nda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı kutlamada sendikalar temsili Taksim Meydanı'na çelenk bıraktı. Ayrıca alana gelenlere kandil simidi dağıtılması dikkat çekti.

Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, işçilerle birlikte zıplayarak slogan attı. Büyükerşen işçilere karanfil dağıttı. Tepebaşı Belediyesi'nin temizlik işçilerinden oluşan ritm grubu söylediği şarkılar ve müziklerle işçilere müzik ziyafeti sundu.

Hükümetin Taksim Meydanı'nı kapatarak Anayasal suç işlediğini söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Taksim bir miting meydanı, insanlarım meydanı. İnsanlar orada olacak tabi. Hükümet bunu paranoya yaptı. Gücünü göstermek istiyor. Korkusu var. Ama bunlar yavaş yavaş aşılacak. Biliyorsunuz 1 -2 sene önce orayı açmışlardı, kimsenin burnu bile kanamadı. Ama şimdi polisle halkı zorla karşı karşıya getiriyorlar. Ben de şiddetle bu zihniyeti protesto ediyorum." diye konuştu. Eskişehir'de 1 Mayıs kutlamaları Sıhhiye ve Odunpazarı Meydanı'nda yapılıyor. CİHAN

Yorumlar