Eskişehirli köylüler hırsızlığa karşı tarlada su motoru nöbeti tutuyor

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Ballıhisar köyünde çiftçilerin tarlalarını sulamak için kullandığı su motorları kimliği belirsiz kişilerce çalındı. 3 ay içerisinde 17 su motorunun çalınması köylülerin gelir kaynağı olan...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirli köylüler hırsızlığa karşı tarlada su motoru nöbeti tutuyor

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Ballıhisar köyünde çiftçilerin tarlalarını sulamak için kullandığı su motorları kimliği belirsiz kişilerce çalındı. 3 ay içerisinde 17 su motorunun çalınması köylülerin gelir kaynağı olan soğan, haşhaş, arpa ve buğday gibi ekinlerini sulayamamasına sebep oldu. Köylüler durumu jandarmaya bildirdi. Ancak aylardır bir netice alınamayan köylüler çareyi tarlada motor başında nöbet tutmakta buldu. Artık köylüler vardiyalar halinde tarlalarında nöbet tutuyor.

Bu sene kuraklıktan dolayı ekinlerinin su ihtiyacını motorlarla sağladıklarını vurgulayan Ballıhisar Köyü Muhtarı Birol Kılıç, " Ekinlerimizin suya ihtiyacı var. Sadece bizim 50 hanelik köyümüzde 17 su motoru çalındı. Ekinlerimiz bu gidişle kuruyup gidecek. Çareyi tarlada motorların başında nöbet tutmakta bulduk." diye konuştu.

Çalınan su motorlarının tanesinin 5 bin lira olduğunu aktaran Kılıç, "Ekinlerimiz kuruyor ne yapacağımızı bilemiyoruz. Tarlalarımız susuz kaldı. Durumu Sivrihisar İlçe Jandarmaya söyledik ancak aylardır onlarda hırsızları bulamadı. Bu su motorlarımızın tanesi 5 bin lira başka motor alacak paramız yok. Tarlalarımızda vardiyalar halinde nöbet tutuyoruz. Komşu köylerde de bu sıkıntı yaşanıyor. Biz hırsızların bir an önce bulunmasını istiyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar