Eskişehirli çiftçilere geliştirilen tarım ürünleri tanıtıldı

Eskişehir'de Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tarla Günü"nde geliştirilen türler çiftçilere tanıtıldı. Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Sabri Çakır, "Tarla Günü"...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehirli çiftçilere geliştirilen tarım ürünleri tanıtıldı

Eskişehir'de Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tarla Günü"nde geliştirilen türler çiftçilere tanıtıldı.

Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Sabri Çakır, "Tarla Günü" ile araştırma sonucu geliştirdikleri çeşitleri üreticiyle buluşturma fırsatı bulduklarını belirtti. Yapılan etkinlikle üretici ve tüketicileri bir araya getirdiklerini kaydeden Çakır, çalıştıkları yerleşkenin sulama imkanı az olan bir arazi olduğunu ifade etti.

Enstitü hakkında da bilgi veren Çakır şunları söyledi: "Enstitümüzün kuruluş gayesi yöre koşullarına uygun, yüksek verim özelliklere sahip, üretici ve tüketiciye uygun, yüksek verimli ürünlerin çeşitliliğini artırarak. Toprak su kaynaklarının bize dahil edilmesiyle birlik bölgelerde su havzalarının gerekli değerlendirmesini ve bunların korunması gibi bir çok çalışmalarınız devam etmektedir."

Özellikle buğday, arpa ve yulaf gibi ürünleri çeşitlendirerek bu güne kadar 144 adet ürünü çiftçilerin hizmetine sunduklarını vurgulayan Çakır, "Tabi sadece bu çeşitle çoğaltmak olmaz bu çeşitlerin verimini artırmak içinde tedbirlerin alınması gerekiyor. Hazırladığımız bu çeşitleri sizlerin hizmetine sunuyoruz. Gelişen teknolojiyle artık çok büyük sıkıntılarımız yok. Ama biz bu teknolojileri sahaya ve üreticiye aktarmalıyız. Özellikle çeşitlendirilen ürünleri hızlı bir şekilde çiftçimize aktarmalıyız." diye konuştu.

Program, çiftçilere ve üreticilere üzerinde çalışmalar yapılan buğday, arpa, haşhaş ve nohut çeşitlerinin özelliklerinin anlatılmasıyla sona erdi. CİHAN

Yorumlar