Eskişehir'in 'Altın Zekalar’ı ödüllerini aldı

Eskişehir'de ANAFEN ve FEM Dershaneleri işbirliğiyle ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'Seviye Belirleme' ve 'Altın Zekâlar Olimpiyatları' sınavlarında dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'in 'Altın Zekalar’ı ödüllerini aldı

Eskişehir'de ANAFEN ve FEM Dershaneleri işbirliğiyle ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'Seviye Belirleme' ve 'Altın Zekâlar Olimpiyatları' sınavlarında dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Bu yıl ilk kez yapılan TEOG (SBS) sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan öğrencilere de ödül takdimi yapılan törende, öğrencilerin yetişmesinde büyük katkıları olan kentte farklı okullardaki öğretmen ve okul müdürlerine teşekkür plaketi verildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi'nde ünlü Şair Bedirhan Gökçe sunumunda gerçekleştirilen törene veliler ve öğrenciler katıldı. Bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen 'Altın Zekâlar Olimpiyat' töreninde bir konuşma yapan Eskişehir FEM ve ANAFEN Dershaneleri Genel Müdürü Engin Kara, dershanelerin kapanacak olmasından dolayı üzgün olduklarını ama eğitim hizmetlerini devam edeceklerini söyledi. Nesil yetiştirmenin, altından daha değerli olduğunu aktaran Kara, "Her ne kadar programın adı 'Altın Zekâlar' olsa da bu çocukların sadece zekâları değil, yürekleri altın, kalpleri altın, ruhları altın, som altın bu çocuklar. Yolları ve bahtları açık olsun." dedi.

"DERSHANELER KAPANIYOR, BELKİ DE ÖRGÜT EVLERİ AÇILACAK YERİNE"

Bu dershanelerin her seviyede insanların gidebildiği yerler olduğunu ifade eden Kara, "Biz işin filmini yapıyoruz, işin ilmini tabi okullar yapıyor. Ama biz şuna inanıyoruz. Okullar varsa, öncelikli bölüm ve fakülteler, liseler varsa muhakkak ki bir sıralama gerekecek. Sıralamanın gerektiği yerde sıralayan birileri olacak. Eğer o olmazsanız o boşluğu başkaları dolduracak. İşte bugün terör örgütünün dediği gibi 'Eğitimdeki boşluğu sizler dolduracaksınız' diyecek kadar bu mesele ayağa düşecek. Belki de örgüt evleri açılacak bununla alakalı. Hiç tahmin edemeyeceğimiz bir şekilde. Biz şuna net inanıyoruz. Bugün uyuşturucu batağındaki, ahlaksızlık batağındaki yolda yürürken endişe ettiğimiz insanlar dün eğitim veremediğimiz insanlar. Eğitim meselesini ihmal edersek aynı nesil yarın yine karşımıza çıkacak."

"BİZ BU İŞİ YAPACAĞIZ, EFSANELER ÖLMEZ, EFSANELER ŞEKİL DEĞİŞTİRİR"

Eğitim meselesinin öyle basit siyasi kararlarla elde edilecek bir mesele olmadığını vurgulayan Kara, "Bugün okullarda Fatih Projesi var. Biz şunu savunuyorduk; önce bunun içerisine koyulan materyaller hazırlanmalı, çekimler yapılmalı daha sonra okullara bu proje uygulanmalı. Ama bugün maalesef herkese birer tane tablet veriyoruz, çocuklar oyun oynuyorlar. Okullara tanesi 5 bin dolardan koyulan aletler var, maalesef onlarla da film seyrediliyor. Çünkü böyle bir altyapımız yok. Açık ve net söylüyorum bir gönül kırgınlığımız var. Ama biz bunları hazırladıysak vaz da geçmeyeceğiz. Bu iş bir şekilde bizim planımız olacak. Bu mevzuda devam edeceğiz. Bu dershaneciliğin şekli değişir ama hani diyorlar ya 'efsaneler ölmez' efsaneler şekil değiştirir, bu iş gene gider." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Eskişehir'de ANAFEN ve FEM Dershaneleri işbirliğiyle ilk ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'Seviye Belirleme' ve 'Altın Zekâlar Olimpiyatları' sınavlarında dereceye giren öğrencilere, düzenlenen törenle ödülleri verildi. Bu yıl ilk kez yapılan TEOG (SBS) sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan öğrencilere de ödül takdimi yapılan törende, öğrencilerin yetişmesinde büyük katkıları olan kentteki farklı okullardaki 27 öğretmen ile 46 okul müdürüne teşekkür plaketi verildi. Törende, başarılı 10 öğrenciye laptop, 5 öğrenciye yarım altın, 23 öğrenciye çeyrek altın, 68 öğrenciye de birer gram küçük altın takdim edildi.



CİHAN

Yorumlar