Eskişehir’den Doğubeyazıt ve Tuzluca’ya kardeşlik köprüsü

Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları ‘Gönül Köprüsü’ adlı sosyal proje kapsamında, kardeş okul olarak seçtikleri Doğubeyazıt Sarıgül İlköğretim Okulu ile Iğdır Tuzluca İmam Hatip Lisesi'ne çeşitli yardımlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir’den Doğubeyazıt ve Tuzluca’ya kardeşlik köprüsü

Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları ‘Gönül Köprüsü’ adlı sosyal proje kapsamında, kardeş okul olarak seçtikleri Doğubeyazıt Sarıgül İlköğretim Okulu ile Iğdır Tuzluca İmam Hatip Lisesi'ne çeşitli yardımlarda bulundu. Samanyolu Eğitim Kurumları öğrenci ve velileri tarafından toplanan yardımlar, düzenlenen törenle kardeş okul yetkililerine ve öğrencilere teslim edildi.

Türkiye’nin dört bir yanına ‘Gönül Köprüsü’ kurma adına yürütülen sosyal projeler sürüyor. Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları ‘Gönül Köprüsü’ adlı sosyal proje kapsamında, kardeş okul olarak seçtikleri Doğubeyazıt Sarıgül İlköğretim Okulu ile Iğdır Tuzluca İmam Hatip Lisesi'ne çeşitli yardımlarda bulundu. Öğrenci ve velilerin yapmış oldukları yardımlar, kardeş okullar Doğubeyazıt Sarıgül İlköğretim Okulu ve Iğdır Tuzluca İmam Hatip Okulu'na ulaştırıldı. Yardımları götüren Samanyolu Eğitim Kurumları idarecileri; Milli Eğitim yetkileri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmelerden sonra Eskişehir Samanyolu Eğitim Kurumları idarecileri, getirdikleri yardımlardan oluşan bilgisayar, sinevizyon ve fotokopi makinesini her iki kardeş okulun okul müdürlerine takdim etti. Daha sonra kardeş okul öğrencileri için hazırlanan kıyafet, kitap ve kırtasiye malzemelerinden oluşan yardım paketleri öğrencilere hediye edildi. Yardımların teslimi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Eskişehir Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Salih Gökçe, amaçlarının doğu batı kardeşliğini pekiştirmek olduğunu söyledi. Gökçe, “Yunus Emre’nin diyarı Eskişehir’den kucak dolusu sevgi ve saygılar getirdik. Bu projeler ile doğu batı kardeşliğini daha da geliştirmek istiyoruz.” dedi. Gökçe, kardeş okul öğretmen, öğrenci ve velilerini Eskişehir’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını belirterek, onları Eskişehir’e davet etti. Gökçe, bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar