Eskişehir'de Soma protestosunda olaylar çıktı

Eskişehir'de, Soma'daki maden faciasını protesto eden eylemciler, polise taş, şişe ve havai fişekle saldırdı. Bunun üzerine polis TOMA'larla gruba müdahale etti.Soma'daki maden faciasını protesto eden bir grup akşam saatlerinde kentin en kalabalık...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'de Soma protestosunda olaylar çıktı

Eskişehir'de, Soma'daki maden faciasını protesto eden eylemciler, polise taş, şişe ve havai fişekle saldırdı. Bunun üzerine polis TOMA'larla gruba müdahale etti.

Soma'daki maden faciasını protesto eden bir grup akşam saatlerinde kentin en kalabalık caddelerinden olan Üniversite Caddesi üzerindeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Grup, sloganlar eşliğinde Doktorlar Caddesi'ne doğru yürüdü. Buradan ikiye ayrılan gruplardan bir kısmı Yunus Emre Caddesi’ndeki AK Parti binasına yürüyüşe geçti. Ancak polis, AK Parti binası yakınlarında barikat kurarak grubun binaya yaklaşmasına izin vermedi. Polis grubu uyararak dağılmasını istedi. Grup, dağılmayarak çevredeki otobüs duraklarını kırarak cadde ortasına barikat kurdu, kaldırım taşlarını söktü. Uyarılara rağmen dağılmayan grup, bu kez polise taş, şişe ve hava fişekle saldırdı.

Polis, kendilerine taş, şişe ve hava fişekle saldıran gruba müdahale etmeyerek bir saat boyunca uyardı. Ancak polisin uyarısına aldırış etmeyen eylemcilere TOMA ve tazyikli suyla müdahale etti. Caddeden şehir merkezine geçen eylemciler bu kez çevredeki bankaların ATM'lerine zarar vererek camlarını kırıp içeri girdi. Grup, buradaki sandalye ve masaları parçalayıp dışarıya attı. Eylemciler bankaların bilgisayar monitör ve kasalarını da alarak dışarıya çıkardı ve parçaladı. Bunun üzerine polis, yine gruba TOMA ile tazyikli suyla müdahale etti. Bu kez göstericiler, Doktorlar Caddesi'nde bulunan çöp kutularını caddeye attı. Olaylarda çok sayıda banka zarar görürken, bir polis müdürü eylemcilerin attığı havai fişekle gözünden, bir polis müdürü de atılan taşla ayağından yaralandı.

Öte yandan, akşam saatlerinde maden ocağında meydana gelen faciayı protesto etmek için toplanan gruplar arasında çıkan olaylarda 2 kişi yaralandı. CİHAN

Yorumlar