Eskişehir’de iki okul soyuldu, hırsızlar aranıyor

Eskişehir'de son bir hafta içerisinde, şehrin merkezindeki Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi ile Savaş Kubaş Lisesi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce soyuldu.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir’de iki okul soyuldu, hırsızlar aranıyor

Eskişehir'de son bir hafta içerisinde, şehrin merkezindeki Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi ile Savaş Kubaş Lisesi kimliği belirsiz kişi veya kişilerce soyuldu. Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesinin tüm kapıları kırılırken, Savaş Kubaş Lisesi'nin ise bilgisayarlar çalındı. Polis, hırsız veya hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık bir hafta önce kimliği belirsiz kişi veya kişiler kentin merkezinde yer alan Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi'ne girdi. Hırsız veya hırsızlar okulun idari ve sınıfların kapılarını kırdı. Sabahleyin okula geldiklerinde kapıların demir levye ile kırıldığını gören idareciler, durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede okuldaki çok sayıda sınıf ve idareci kapısının demir levye ile kırıldığı belirlendi.

İkinci hırsızlık olayı Savaş Kubaş Lisesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi veya kişiler Savaş Kubaş Lisesi'ne girdi. Hırsız veya hırsızlar, okuldaki çok sayıda bilgisayarı alarak kayıplara karıştı. Sabah okula gelen idareciler, okuldaki çok sayıda bilgisayarın yerinde olmadığını gördü ve durumu polise bildirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, hırsız veya hırsızların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi'nin arkasında yer alan ve taşınan Vergi Dairesi'nin eski yeri de soyuldu. Kiraladıkları lüks araçla söz konusu kapısı kilitli boş binaya gelen şahıslar, binanın kalorifer peteklerini çaldı. Şahıslar, ihbar üzerine polis tarafından yakalandı.

Bu arada, Eskişehir'de son günlerde hırsızlık olaylarının artması dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde de merkezi Orduevi'nin önünde yer alan ve iki polis ekibinin sürekli nöbet tuttuğu noktaya 200 metre uzaklıkta olan bir kaç işyeri soyulmuştu. CİHAN

Yorumlar