Eskişehir’de 9 bin 300 çocuk FEM’in STS sınavında ter döktü

Eskişehir'de Anafen Dershaneleri tarafından düzenlenen Seviye Tespit Sınavına (STS) il genelinden 9 bin 300 öğrenci katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir’de 9 bin 300 çocuk FEM’in STS sınavında ter döktü

Eskişehir'de Anafen Dershaneleri tarafından düzenlenen Seviye Tespit Sınavına (STS) il genelinden 9 bin 300 öğrenci katıldı. Sınavda öğrenciler başarı için ter dökerken heyecan yaşayan velilere de Cumhurbaşkanlığı Eğitim Danışmanı Ziya Baran tarafından 'Çocuğun başarısında anne ve babanın rolü' konulu seminer verildi.

Eskişehir'de Anafen Dershaneleri tarafından il genelinde STS düzenlendi. Osmangazi Üniversitesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu'nda gerçekleştirilen sınava 4, 5, 6 ve 7. sınıflardan 9 bin 300 öğrenci katıldı. 4 seansta gerçekleştirilen sınavda öğrenciler birer saat boyunca başarı için ter döktü. Velilerde de çocuklarının başarılı olması için dua edip aynı heyecanı yaşadı. Dershane için indirim sınavı da olan STS’nin aynı zamanda gelecekte yapılacak Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'na (TEOG) bir prova niteliği taşıdığı belirtildi.

Çocukları sınavda başarı için ter dökerken heyecan yaşayan velilere de Cumhurbaşkanlığı Eğitim Danışmanı Eğitimci-Yazar Ziya Baran tarafından 'Çocuğun başarısında anne ve babanın rolü' konulu seminer verildi. Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi'nde verilen seminere veliler büyük ilgi gösterdi.

Eskişehir FEM ve Anafen Dershaneleri Genel Müdürü Engin Kara, dershanelerin kapatılma sürecinde sınava gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Kara, "Sınava katılım dershane yöneticileri ve çalışanları olarak bizleri de ziyadesiyle memnun etti. Bu ilgi dershaneye olan talebi böylelikle ortaya koymaktadır. Sınavlara hazırlık ve okula destek hizmeti veren dershanelere, gösterdikleri yüksek performans ve sundukları eğitim öğretim hizmeti nedeniyle veli ve öğrencilerin yüksek teveccüh gösterdiği, yapılan bu sınava katılımdan anlaşılmaktadır. Kurumlarımız Mardin'de eğitime ciddi şekilde katkı sağlamaktadır. Tüm sınıflara yönelik açtığımız kurslarla öğrencilerin eksikliklerini kapatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin eşit bir eğitim ortamı bulmalarını sağlıyoruz." dedi. Kara, sınava giren öğrencilere iki ay ücretsiz Anafen TV üyeliği hediye edeceklerini kaydetti.

Veliler ise bu tür sınav organizasyonlarının kendilerini bir hayli memnun ettiğini ifade etti. Veliler, "Çocuklarımızın ildeki genel durumunu görmek amacıyla bu sınava gönderdik. Bu tür organizasyonlar güzel ve devamının gelmesini istiyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar