Eskişehir Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat evinin temeli atıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında kalıcı eserler arasında yer alacak olan Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat evinin temeli atıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında kalıcı eserler arasında yer alacak olan Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk dünyasına ev sahipliği yapan Eskişehir'in bu eserle daha önemli faaliyetlere ev sahipliği yapacağını söyledi. Avcı, "Bu faaliyetlerin süreklilik kazanması ve şehrimizin kalıcı eserlere kavuşması öngörülmüştü. Bugün bu eserlerin birinin temellerini atmak için buradayız. Eskişehir'in bilim, sanat ve kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak yeni bir esere kavuşmasına şahitlik etmenin heyecanı ile hepinizi selamlıyorum." diye konuştu.

Merkezi'n çok önemli olduğunu aktaran Avcı, "Eskişehir'de gençlerimiz, öğrencilerimize, öğretmenlerimize yeni ufuklar açacak bir eser. Çok kısa zamanda tamamlanacağını da ümit ediyoruz. Çocuklarımız yaz tatiline giriyor. Bu eseri bu yaza yetiştiremedik. Ama nasılsa İstanbul'a gideceksiniz. İstanbul'da bu eserin temel kavramlarına uyan bir müze var. Gülhane Parkında, 'İslam, Bilim, Teknoloji Tarihi Müzesi.' Orayı mutlaka görünüz. Öğretmenlerimizden özellikle rica ediyorum. Çünkü Bilim, Kültür ve Sanat Merkezinin nasıl bir düşünce ile hazırlanmakta olduğunu, Gülhane Parkında görebileceksiniz. Ben bu eserin Eskişehir'e, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bakan Avcı, ardından ilk harcın dökülmesine için start butonuna bastı.

CİHAN

Yorumlar