Eskişehir emniyetinde 11 rütbeli polisin görev yeri değiştirildi

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde 4 şube müdürü ve 4 şube müdür yardımcısı ile 3 başkomiser görevlerinden alındı.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir emniyetinde 11 rütbeli polisin görev yeri değiştirildi

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde 4 şube müdürü ve 4 şube müdür yardımcısı ile 3 başkomiser görevlerinden alındı. Söz konusu görevden alınan müdür, müdür yardımcıları ile başkomiserler farklı birimlerde görevlendirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde görevli iki başkomiser İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevlendirildi.

Emniyette, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından başlayan görevden almalar sürüyor. Büyük yolsuzluk operasyonu akabinde Türkiye'nin birçok şehrinde emniyet müdürlüklerinde yaşanan görevden almalara Eskişehir de eklendi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde 4 şube müdürü ve 4 şube müdür yardımcısı ile 3 başkomiser görevlerinden alındı. Söz konusu görevden alınan müdür, müdür yardımcıları ile başkomiserler farklı birimlerde görevlendirildi. Görevden almaların İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatıyla gerçekleştirildiği ve bir süre önce bakanın talimatıyla şubelerde görevli rütbeli ve memurların listesinin istendiği, akabinde ise değişikliklerin yapıldığı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, Eğitim Şube Müdürü Ahmet Gürbüz, Evrak Arşiv Şube Müdürü, Hassas Koruma Şube Müdürü Erhan Ünal, Personel Şube Müdürü, Evrak Arşiv Şube Müdürü Hasan Sinik, Eğitim Şube Müdürü, Koruma Şube Müdürü Kazım Çiriş, Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürü olarak görevlendirildi. Görevden almaların büyük bir bölümünün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde olması dikkat çekti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü Osman Yasin Baltacı, görevinden alınarak Koruma Şube Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdür Yardımcısı Murat Dağ, Çocuk Şube Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli Başkomiser Recep Akgül, Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başkomiser, yine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Başkomiser’i Selahattin Kaya, Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde başkomiser olarak görevlendirildi.

Eskişehir Havaalanı Müdür Yardımcısı Tevfik Erhan Şahan, Toplum Destekli Polis Şube Müdürü, Önleyici Hizmetler Şube Müdür Yardımcısı Ali Murat Yıldırım, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne şube müdür yardımcısı, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Başkomiser Levent Oktay, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde başkomiser olarak görevlendirildi.

ŞEHİT CENAZELERİNİ HÜKÜMET ALEYHİNE PROPAGANDAYA ÇEVİREN ÖRGÜTÜ ÇÖKERTEN KOM EKİBİNE TASFİYE

Görevden almaların büyük bölümünün Türkiye genelinde ses getiren yolsuzluk, rüşvet ile suç örgütlerine yönelik operasyonlara imza atan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde olması dikkat çekti. Söz konusu görevden alınan KOM’daki görevli ekip, kentteki beyin cerrahları ile 8 ay önce 6 ili kapsayan ve devleti 10 milyon lira zarara uğratan, bir taraftar gruplarını da kullanarak kentteki şehit cenazelerini hükümet aleyhine kara propagandaya çevirdiği belirlenen 90 kişilik organize suç örgütüne yönelik operasyonlara imza atmıştı.

Bu arada, Eskişehir emniyetindeki görevden almaların sayısı 16’e yükseldi. Geçtiğimiz günlerde de İstihbarat Şube Müdürü görevinden alınan Mustafa Arık, önce yeri bile olmayan Tanık Şube Müdürlüğü'ne, bir süre sonra da Havaalanı Şube Müdürlüğü'ne görevlendirildi. İl Emniyet Müdür Yardımcıları Mustafa Aygün ile Suat Kural da görevlerinden alınarak Trafik Okulu'na öğretmen olarak gönderilmişti.


CİHAN

Yorumlar