Eskişehir Emniyeti: Miting öncesindeki olayları dışarıdan gelenler çıkardı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir mitingi öncesi çıkan olaylara katılan göstericilerin farklı illerden kente geldiğini amaçlarını mevcut asayiş düzenin bozmak olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir Emniyeti: Miting öncesindeki olayları dışarıdan gelenler çıkardı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir mitingi öncesi çıkan olaylara katılan göstericilerin farklı illerden kente geldiğini amaçlarını mevcut asayiş düzenin bozmak olduğunu açıkladı. Polis olaylar sırasında kendi çektiği fotoğrafları ve mobese görüntülerini basınla paylaştı. Emniyetin olayların üzerinden 5 gün geçtikten sonra konuya ilişkin açıklama yapması dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Mart günü Eskişehir gezisi sırasında kentteki üniversite öğrencileri protesto gösterisi yapmıştı. Eylemcilerin mitingin yapılacağı Odunpazarı’na yürüyüşleri engellenince polise saldırmıştı. Polise taş ve şişelerin atıldığı olaylarda 203 öğrenci gözaltına alınmıştı. Eskişehir Emniyeti, yaşanan olaylar ve gözaltılar işlemleriyle ilgili 5 gün sonra yazılı bir açıklama yaptı. Polis, basın kuruluşlarına kendi çektiği fotoğraflar ile mobese görüntülerini servis etti.

"Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 07.03.2014 tarihinde ilimize ziyaretini protesto etmek amacıyla 'Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanununa' aykırı hareket eden ve tüm uyarılara rağmen dağılmayan saldırgan gruba karşı polis müdahalesi yapılmıştır." denilen açıklamada, "Başbakanımız bu ziyareti protesto etmek amacıyla Espark alışveriş merkezinde toplanan maskeli, içerisi taş dolu sırt çantalı, sopalı bir grup göstericinin yasa dışı eylemler içerisine girmeleri, polise sapan ve elle taş atmaları üzerine uyarılma ve ikazlara müteakip müdahale edilmiştir. Bu kapsamda 203 Şahıs gözaltına alınmış, müdahale sırasında gaz ve tazyikli su kullanılmamıştır.”denildi.

Göstericilerin farklı illerden geldiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle denildi: " Bahsedilen 250-300 civarında olduğu tahmin edilen yasadışı gösteri faaliyeti içerisine giren grubun tamamının Eskişehir’e farklı illerden geldiği, ilimizde mevcut asayiş düzenin bozulmasının amaç edinildiği, seçimlerin huzur ve güvenini bozmak amacıyla hareket ettikleri anlaşılmıştır. Seçimler demokrasilerin en önemli unsurlarıdır. Seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde tamamlanması en önemli sorumluluğumuzdur. Bu bakımdan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü olarak tüm gayretimizle seçmenlerin özgür iradesiyle oy kullanması için asayiş ortamının devamı bakımından tüm imkan, kabiliyetler ve azami personel sayısıyla çalışılmaktadır."
CİHAN

Yorumlar