Eskişehir demokrasi nöbeti

Eskişehir'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir demokrasi nöbeti
Eskişehir'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, olaylarda hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti.

Meydandaki binlerce vatandaşa, Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşlar tarafından da yiyecek ve içecek ikram edildi.

Vilayet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar çalınan müzikler eşliğinde ellerinde bulunan Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehinde slogan attılar.

Etkinliğe katılan Burcu Demirel, darbenin girişiminin yaşandığı gece olanlara bir anlam veremediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine sokaklara çıktıklarını bildirdi.

Darbeye teşebbüs edenlerin ve terör örgütünün lideri Fetullah Gülen'in asılması gerektiğini savunan Demirel, ABD'de yaşayan Gülen'in bir an önce Türkiye iade edilmesini istedi.

"Demokrasi nöbeti"ne katılan Hasan Karacak da Türkiye'nin yıllardır darbelerden çok çektiğini, Türk halkının darbecileri asla affetmeyeceğini ifade etti.

Karacak, Türkiye'nin geleceğinin çok önemli olduğunu belirterek, devlet ve milletin el ele vererek söz konusu darbecileri bertaraf ettiğini, halkın demokrasiye olan inancının daha da arttığını söyledi.

Sedef Çıraklı ise darbe gecesi evde ailesi ile birlikte olduğunu ve büyük bir endişe duyduklarını belirtti.

Yaşanan olayları bir süre televizyondan izledikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine dışarıya çıktıklarını vurgulayan Çıraklı, şunları kaydetti:

"Biz darbe gecesi evdeydik. O saate annem dışarıdaydı. İlk duyduğum endişeli bir durumun olduğuydu. Bir telaş oluyor, haliyle sonra annem eve geldi, sürekli televizyondan izliyoruz. İzlediğimiz haberde korsan bildirge yayınlama durumu olmuştu biz onu izleyip gerçek olduğunu zannettik. Cumhurbaşkanımızın televizyona canlı bağlantı yapması üzerine bizde hep beraber düşünmeden annem, ablam ve ben sokağa çıktık. Orada ki atmosfer çok farklı oluyor. Çünkü hepimiz vatan için toplanıyorsunuz. Belli bir sebep var ortada. Ayrımcılık yok, çok farklı ırklardan insanların sokaklarda Türkiye ve Cumhurbaşkanımız lehine sloganlar attığını."

Yorumlar