Eski şube müdürü Saygılı: Hakkımızda UYAP'a kayıtlı soruşturma yok

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını gerçekleştiren eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, savcılıktan aldığı bilgi sonrası yaptığı açıklamada, haklarında UYAP'a kayıtlı bir soruşturma olmadığını söyledi. Veremeyecekleri...

Google Haberlere Abone ol
Eski şube müdürü Saygılı: Hakkımızda UYAP'a kayıtlı soruşturma yok

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını gerçekleştiren eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, savcılıktan aldığı bilgi sonrası yaptığı açıklamada, haklarında UYAP'a kayıtlı bir soruşturma olmadığını söyledi. Veremeyecekleri bir hesabın olmadığını anlatan Saygılı, "Hepimiz buradayız. Hiçbir yere kaçmıyoruz." dedi.

Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek kendileri hakkında herhangi bir soruşturma olup olmadığını sordu. Başsavcılıktaki işlemlerin ardından avukatı ile kameralar karşısına geçen Saygılı sosyal medyada çıkan operasyon yapılacağı haberlerine ilişkin savcılığa geldiklerini söyledi. Savcılıktaki işlemlere ilişkin bilgi veren Saygılı açıklamasına şunları söyledi: "Sosyal medya görsel medya ve yazılı medyada rastladığımız olaylar oldu. 17-25 Aralık olarak tabir edilen büyük yolsuzluk rüşvet operasyonlarının gerçekleştiği döneme ilişkin o dönemde çalışan kolluk görevlilerinin de gözaltına alınacağı onlara yeni bir operasyon yapılacağı yanlarında bazı gazetecilerin de gözaltına alınacağı şeklinde yayınlar vardı. Bu yayınlar üzerine bizim kamuoyuna bir açıklama yapma zaruretimiz doğdu. Cumhuriyet savcılığına geldik. Kendimiz hakkında UYAP'a kayıtlı resmi soruşturma olup olmadığını sorduk. UYAP'a kayıtlı hiçbir soruşturmamızın olmadığını gördük. Kendileri bir soruşturma yürütüyor ve bunu UYAP'a girmemişler mi acaba? Böyle bir soru işaretine karşın bir dilekçe verdik. Bugün cevabını aldık. Soruşturma varsa bile bu bilgi edinme çerçevesinde size söyleyeceğimiz bir şey değil. Halbuki bu bilgi edinme çerçevesinde değil CMK çerveçesinde sorulan bir soruydu.Bunun üzerine arkadaşlarımızın tamamı cumhuriyet savcılığına dilekçelerini hazırladılar. Eğer bu haberler doğruysa bu ihtimale karşı biz buradayız. İkametlerimiz bu. Adreslerimiz bu. Telefon numaralarımız bu. Hiçbir yere kaçmıyoruz. Hepimiz buradayız. İfademize başvuracaksanız çağırın gelelim. İkametlerimizde bekliyoruz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Fezlekeye geçirdiğimiz her harf cumhuriyet başsavcılığının talimati ile yerine getirilmiştir. Sorumluluk her bir bireydedir."

Kendileri için atılan iftiralara karşı suç duyurusunda da bulunduklarını ifade eden Saygılı, "Bu süreç gerçekleşirken adliyeden net bir cevap alamamamız üzerine çıkan haberlerin zaten iftira niteliği taşıyan özellikleri var. Hakaret niteliği taşıyan özellikleri de var. Bunlarla ilgili hazırlamış olduğumuz suç duyurularını da teslim ettik." dedi.

Saygılı ve avukatı açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar