Eski rektör 'paralel'den tutuklandı

Isparta'da FETÖ/PDY operasyonunda Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 14 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Eski rektör 'paralel'den tutuklandı

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Isparta, İstanbul, Antalya, Trabzon, Uşak ve Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Savcılıktaki sorguları tamamlanan eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. İskender Akkurt, eski Rektör Danışmanı Ali Yavuz, örgütün Ege bölge imamı Osman Demirhan, iş adamları Bedri Ayhan ve Özcan Pınarcı'nın da bulunduğu 16 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkarılan zanlılardan, eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi ve Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ile üniversitenin eski Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç, eski Rektör Danışmanı Ali Yavuz, örgütün Ege bölge imamı Osman Demirhan, Bedri Ayhan, Özcan Pınarcı, Mustafa Ardal, Rıza Şahin, Muammer Görgeç, Ahmet Tahir Bakal, Adem Demiralay ve Abdullah Nuri Yolcu, tutuklandı.

Yorumlar