Eski polis müdürü Nazmi Ardıç, Başbakan hakkında şikayetçi oldu

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası görevinden uzaklaştırılan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, fezlekede ‘dönemin Başbakanı’ ifadesi geçtiğini iddia eden Başbakan...

Google Haberlere Abone ol
Eski polis müdürü Nazmi Ardıç, Başbakan hakkında şikayetçi oldu

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası görevinden uzaklaştırılan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, fezlekede ‘dönemin Başbakanı’ ifadesi geçtiğini iddia eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında şikayetçi oldu. Fezlekede böyle bir ifadenin geçmediğini belirten Ardıç, uzlaşmak istemediğini de kaydetti. Ardıç ile birlikte eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı, ‘başçalan’ ve ‘haramzadeler333’ adlı Twitter hesaplarından yolsuzlukla ilgili tapelerin yayınlanmasıyla ilgili de suç duyurusunda bulundu.

Ardıç ve Saygılı’nın avukatı Kemal Bayrak, basın açıklaması yaptı. İstanbul Adalet Sarayı önünde konuşan Bayrak, müvekkillerinin, henüz operasyonda gözaltı işlemleri tamamlanmadan, emniyet kısmı henüz bitirilmeden bir gün içerisinde görevlerinden alındıklarını hatırlattı.

Soruşturmanın kendilerine haber verilmediğini belirten Başbakan Erdoğan ve bazı kişiler tarafından müvekkillerinin, gizli kapaklı işler çevirmekle, bir yerlerden talimat almakla, darbe girişimine maşalık yapmakla suçlandıklarını kaydetti. Bayrak, “Haber verilmedi şeklinde güya suçlayıcı ithamda bulunan makamlarca bu husus gayet de iyi bilinmektedir. Adeta ‘haber verseydiniz de hukukun uygulanmasının en azından aile fertlerimiz yönüyle imtina edilmesini temin etseydiniz, gerekirse kanun çıkartırız sizin yasadışı işlerinizi yasaya uydururuz, kanunda biziz hukuk da biziz anlayışımıza niçin teslim olup biat etmediniz’ dercesine bir tepki gösterilmesi pek de şaşırtıcı olamamıştır.” ifadelerini kullandı.

Müvekkilleri hakkında olduğu açık olan ve bizzat Başbakan tarafından dillendirilen ‘darbecilerin maşaları, ajanlık ve binbir türlü akla hayale gelmedik ithamlarla müvekkillerinin suçlandığını söyleyen Bayrak, “Milyonlarca kişinin adeta hipnoz olmuşcasına inandırıldığı, gerçek olmadığı söyleyenlerce dahi bilindiği bu yalan yanlış ithamlar müvekkillerimi zor durumda bırakmıştır.” dedi.

Operasyonların üzerinden 7 ay gibi bir süre geçtiğini hatırlatan Bayrak, “Buna rağmen iddia edenlerin iddialarına meyal verecek bir tane delil kırıntısı dahi ortaya konulamamıştır.” diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı vasıtasıyla Ankara Başsavcılığı’na gönderdikleri şikayet dilekçesi hakkında ‘parlamenter dokunulmazlık’ gerekçesiyle kovuşturulmaya yer olmadığına dair karar verildiğini belirten Bayrak, “Bütün dünyadaki hukukçular, Türkiye’deki hukuk fakültelerinden de mezun olan hukukçular bilmektedir ki bir Başbakan veya vekil dışarda, meydanda bir kişiye küfrettiği zaman bu parlamenter dokunulmazlığa girmez. Ankara’da görev yapan savcılar bu hususu her birimizden daha iyi bilebilecek durumdalar. Biz de zaten itirazımızı yaptık.” şeklinde konuştu.

Yolsuzlukla ilgili tapelerin internette yayınlanmasıyla ilgili müvekkillerine atfedilen suçlamaları reddeden Bayrak, emniyet müdürü olarak görev yapan müvekkillerinin henüz Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) bünyesinden kaydı çekip almadan görevden alındıklarının altını çizdi. Bayrak, “Bu DVD ortamına aktarma müvekkillerimin görevden alınmasından sonraki bir zamana rastlamaktadır. Bu iddiaları öne sürenler bunu da gayet iyi bilmektedirler. Şayet varsa gününden önce DVD’ye aktarma, bu teknik imkanlarla tespit edebilecek durumdadır.” dedi.

Yolsuzlukla ilgili tapeleri yayınlayan ‘haramzadeler333’ ve ‘başçalan’ adlı Twitter hesaplarıyla ilgili müvekkillerinin şikayetçi olduklarını belirten Bayrak, “Adli makamlar, emniyet ve kolluk birimleriyle bu hususları kim yayınladıysa ortaya çıkarsınlar. Bu da devletin görevidir.” vurgusu yaptı.

‘DÖNEMİN BAŞBAKANI’ İDDİASIYLA İLGİLİ SUÇ DUYURUSU

Başbakan Erdoğan’ın kendisi hakkında fezlekede ‘dönemin Başbakanı’ dendiği iddiasını da yalanlayan Bayrak, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanın fezlekelerde bu ifadenin geçmediğini bilmediğini düşünmek istemiyoruz. Bunu bilmektedir. Hiçbir fezlekede ve ek dosyasında bu ifade yoktur.” dedi.

Bayrak, müvekkili Ardıç’ın Başbakan hakkında bu iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Dilekçesinde Başbakan’dan şikayetçi olduğunu belirten Ardıç uzlaşmak istemediğini de kaydetti.

DELİL ÜRETİLDİĞİ SÖYLENİYOR

Müvekkilleri aleyhine delil bulamayan bir kısım mihrakların deliller oluşturduğu yönünde bilgilerin geldiğini kaydeden Bayrak, “Yeri geldiği zaman hukuk dışı bu çalışmalarına güya, yüce dinimizin bir kısım emir ve yasaklarını tahrif ederek, dini kılıfa da uydurmak suretiyle kendilerine sözüm ona, cevaz bulmak yollarını deneyeceklerine dair şayialar dolaşmaktadır.” diye konuştu.

Yakup Saygılı’nın görevden alındıktan sonra memuriyetten çıkarılmasıyla ilgili şikayette bulunduğunu belirten Bayrak, “Bugün itibariyle kendisini memuriyetten alan bütün kamu görevlilerine ve kendisi hakkında rapor düzenleyen müfettişler hakkında, bugün itibariyle şikayetlerini de yapmıştır. Ümit ediyoruz yanlış kararlar geri dönecektir. Hukuka inanıyoruz. Hukuk ne kadar zorlanılsa da ne kadar çekilse de geriye, er ya da geç yerine gelecektir. Haklı hakkını alacak haksız haksızlığının cezasını çekecektir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar