Eski PKK'lı Sait Çürükkaya Musul'da ağır yaralandı

PKK'nın eski yöneticilerinden Sait Çürükkaya, Peşmerge'ye eğitim verdiği ve mayın temizleme çalışmalarına öncülük ettiği Musul'da yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Eski PKK'lı Sait Çürükkaya Musul'da ağır yaralandı
Sonhaberle / Haber Merkezi 

PKK'nın 1990'lardaki en üst düzey yöneticilerinden biri olarak bilinen Sait Çürükkaya, Musul'daki DAEŞ operasyonları sırasında ağır yaralandı. Şu an Irak'ın kuzeyinde Erbil'de yoğun bakımda olan Çürükkaya'nın durumu ciddiyetini koruyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sait Çürükkaya'nın Almanya'daki ağabeyi Selim Çürükkaya, kardeşinin yaralandığı haberini aldıklarını, durumunun ağır olduğunu, Almanya'ya nakledilmesin beklediklerini açıkladı. 

Selim Çürükkkaya açıklamasında şunları söyledi: Gönüllü Peşmergeler Tugayı komutanı, Kuzey Kürdistanlı Zaza Kürdü Sait Çürükkaya bomba imha ederken yaralandı.

Bugün Musul Operasyonu'ndan gelen acı bir haberde Dr. Sait Çürükkaya`nın mayın temizlerken yaralandığı bilgisi yer aldı.

IŞİD örgütü bir çok ülkenin desteği ile Kürdistan'ı istila etmeye giriştiği gün, Komutan Sait Çürükkaya Almanya'daki işlerini, yaşantısını geride bırakarak Kürdistan cephesine gitti.

Aynı zamanda mayın temizleme uzmanı olan Çürükkaya, Gönüllü Peşmergelerieğitiyoru.

Bugüne kadar yüzlerce bomba, tuzaklama ve mayını imha eden Dr. Sait Çürükkaya binlerce Peşmerge ve sivilin hayatını kurtardı.

Sait Çürükkayanın abisi Mehmet Selim Çürükkaya'nın paylaştığı mesaj ise şöyle: Değerli arkadaşlar,kardeşim Dr. Sait, Daiş in Kürdistana saldırması ile birlikte işini bırakararak Almanya‘ dan Erbil' e gitti. Musul' a yakın yerlerde gönüllü peşmergeleri eğitiyordu ve aynı zamanda fiiili olarak savaşta, birliği ile birlikte yer almaya başladı. Bu gün öğlenden sonra Kardeşim Dr. Sait, patlayan bir Daiş bombası sonucu ağır yaralandı, bir peşmerge arkadaşı yaşamını yitirdi. Dr. Sait helikopter ile hastahaneye ulaştırılmış, yapılan muayene sonucu, yüzünde ve gözünde, olduğu, ayrıca bağazında yanık olduğundan uyutuldu. Doktorların verdiği bilgilere göre 24 veya 48 saat uykuda kalacaktır. Beyin sarsıntısı geçirme durumu söz konusudur. Eğer bu kırk sekiz saat olumlu geçerse, ambulans bir uçakla Almanya ya getirilmesi mümkündür.

PKK'DAN AYRILARAK PEŞMERGE'YE KATILMIŞTI

Sait Çürükkaya, terör örgütü PKK ile yaşadıkları problemler nedeniyle birkaç arkadaşıyla 1999'da örgütten ayrılarak Almanya'ya yerleşmişti. Çürükkaya, burada bir süre kaldıktan sonra, DAEŞ ile mücadelenin başladığı dönemlerde Irak'ın kuzeyine Bölgesel Kürt Yönetimi'ne giderek Peşmerge'ye katılmıştı. Peşmerge'ye eğitim veren Çürükkaya, aynı zamanda mayın temizleme uzmanı olarak biliniyor. 

SELİM ÇÜRÜKKAYA'NIN KARDEŞİ

Çürükkaya'nın adı, son olarak Ergenekon davalarından birinde gizli tanık Birdal'ın ifadelerinde geçmişti. Gizli tanık Birdal, Bingöl'deki 33 er olayının Çürükkaya ile ilişkili olduğunu ileri sürmüştü; ancak Çürükkaya yaptığı açıklamada Abdullah Öcalan'ın talimatıyla yaşanan o olayın bilinçli bir şekilde kendisine mal edilmek istendiğini söylemişti. 

Sait Çürükkaya'nın ağabeyi Selim Çürükkaya da, kardeşi gibi bir süre PKK içinde kalmış, ancak Öcalan ile yaşadığı problemler nedeniyle örgütten ayrılarak Almanya'ya yerleşmişti. 

Selim Çürükkaya, 1980'lerde Diyarbakır Cezaevi'nde yaşanan olayları tüm dünyaya duyuran kitabın da yazarı. 


 

Yorumlar