Eski ortağını öldüren sanığa 'ağır tahrik' indirimiyle 12 yıl ceza verildi

Sakarya'nın Erenler ilçesinde eski ortağını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, cinayeti ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eski ortağını öldüren sanığa 'ağır tahrik' indirimiyle 12 yıl ceza verildi

Sakarya'nın Erenler ilçesinde eski ortağını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, cinayeti ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Atatürk Sanayi Sitesi'ndeki oto tamirhanesinde geçen yıl 19 Mart'ta Mahmut Sevim'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan S.B'nin duruşmasına devam edildi. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu sanık S.B., mağdur ve sanık avukatları ile tarafların yakınları katıldı. Maktulün yakını, mahkemenin adil karar vereceğine inandığını belirterek cinayeti planlayanların ortaya çıkartılmasını istedi. Maktul yakınlarının avukatı ise savcının verdiği mütaalaya katılmadıklarını söyledi. Cinayette haksız tahrikin olmadığını ileri süren avukat, "Sanığın ceza sorumluluğunu azaltan bir delil yoktur. Plan kurma ve tasarlama vardır. Maktulün eline silah tutuşturmak istemiştir. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

Sanık avukatları ise müvekkili ile maktulün çocukluk arkadaşı olduğunu belirtti. Sanığın maktule iş kurmada yardımcı olduğunu ve verdiği paraları geri alamadığını ileri süren sanık avukatları şunları söyledi: "Olay günü maktul para alma amacıyla iş yerine gelmiştir. 'Senin için infazımı yakarım' diyor. Olayın haksız tahrik değil meşru müdafaa olduğunun ortadadır. Sanık ifadesinde 'Bana ateş etti. Ben çevik davranıp ateş ettim' diyor. Adli Tıp Raporu'nda maktulün kanında esrar maddesi bulunduğu belirlenmiştir. Somut olay meşru müdafaa hadisesidir. Meşru müdafaa oluşmuştur.Taraflar arasında husumet olduğu vakadır. Maktulün sol elinde svap artığı bulundu. Sanığın beraatine ve tahliyesine karar verilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Sanık S.B. ise son savunmasında, maktule yardımcı olmak için uğraştığını belirterek, "Böyle olmasını istemezdim. 12 yılı aşkın süredir ruhsatlı silahım var. Hiç bir canlıya ateş etmedim. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık S.B'yi kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın cezası cinayeti haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında işlediği gerekçesiyle 18 yıla indirildi. Sanığın cezası iyi hal indirimiyle 12 yıl 6 aya düşürüldü.

Dava temyiz için Yargıtay'a gidecek.
CİHAN

Yorumlar