Eski muhtarın yakınları, oy vermediği gerekçesiyle üç kişiyi hastanelik etti

Erzurum’un Tekman ilçesi Işıklı köyünde muhtarlık seçimlerini kaybeden eski muhtarın akrabası olduğu iddia edilen bir grubun, karşı tarafa oy verdikleri suçlamasıyla Adem Candaş adlı vatandaşı ağır yaraladığı, eşini ve çocuğunu...

Google Haberlere Abone ol
Eski muhtarın yakınları, oy vermediği gerekçesiyle üç kişiyi hastanelik etti

Erzurum’un Tekman ilçesi Işıklı köyünde muhtarlık seçimlerini kaybeden eski muhtarın akrabası olduğu iddia edilen bir grubun, karşı tarafa oy verdikleri suçlamasıyla Adem Candaş adlı vatandaşı ağır yaraladığı, eşini ve çocuğunu darp ettiği iddia edildi.

Muhtarlık seçimlerinde eski muhtar Menderes Gökalan'ın akrabası olduğu iddia edilen bir grubun, Candaş ailesinin kendilerine oy vermediklerini bahane ederek Adem (41), eşi Hanife ve küçük kızları Beyzanur Canbaş'ı (12) akşam saatlerinde yayladan döndükleri sırada yollarını kestiği ifade edildi. Adem Canbaş'ın başına balta ile vurup ağır yaralayan grup, Hanife Canbaş ve Beyzanur Canbaş'ı da çivili sopalarla darp ederek ağır yaraladı. Olayı duyan köylüler tarafından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (BEAH) kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı.

Adem Canbaş'ın durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade eden doktorlar, ciğerlerinin kan topladığı ve beyin travması geçirdiğini söyledi. Eşi Hanife Canbaş ve kızı ise yapılan ilk müdahalenin ardından 5 saat gözetim altında tutulup taburcu edildi.

"SALDIRGANLAR AYNI GÜN SERBEST BIRAKILDI"

Adem Canbaş'ın babası Sadık Canbaş, köyde can güvenliklerinin olmadığını belirtti. Canbaş şunları kaydetti: "Seçimi kaybettikten sonra sürekli yolumuzu kesiyorlardı. Tehdit edip küfür ediyorlardı. Köyde can güvenliğimiz yok. Sürekli baskı ve tehdit altındayız. Buna karşın jandarmanın herhangi bir önlemi yok. Jandarma önlem alsın. Oğlumu, gelinimi ve torunumu dövenler aynı gün içerisinde serbest bırakıldılar nasıl can güvenliğim olabilir ki? Eski muhtar Menderes Gökalan ilçede emniyet birimleri ve jandarma tarafından sevilen ve sözü geçen birsidir. Sürekli işbirliği halindedir bu kurumlarla. Bizim mağduriyetimiz göz önündeyken hiçbir önlem alınmadı. Üstüne üstelik benim oğlum, gelinim ve torunumu öldürme girişiminde bulunanlar hemen serbest bırakıldı. Olayı yaptıran eski muhtar Menderes Gökalan ve Abdulmutalip Gökalan'ın hiç ifadeleri bile alınmadı."

CİHAN

Yorumlar