Eski muhtar eşi hakkını aradı 2 oyla muhtar seçildi

Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Saraycık köyünde 2 oyla muhtar olan Meryem Öztürk, hem evini çekip çeviriyor, hem de köylü kadınların sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Toplam 108 nüfuslu ve 72 seçmenin oy kullandığı Saraycık köyünde...

Google Haberlere Abone ol
Eski muhtar eşi hakkını aradı 2 oyla muhtar seçildi

Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Saraycık köyünde 2 oyla muhtar olan Meryem Öztürk, hem evini çekip çeviriyor, hem de köylü kadınların sorunlarıyla yakından ilgileniyor.

Toplam 108 nüfuslu ve 72 seçmenin oy kullandığı Saraycık köyünde 4 muhtar adayı yarıştı. Mevcut muhtar Nurettin Öztürk ile Ramazan Yarar arasında geçen seçimlerde; Yarar'a 43, mevcut muhtara 26 oy çıktı. Köyde seçimde aday olduğu halde çalışma yapmayan mevcut muhtarın eşi Meryem Öztürk 2, Zafer Yavuz ise 1 oy aldı. Bu sonuçlarla en çok oyu alan Ramazan Yarar muhtar seçildi.

Ancak seçimlerde 2 oy alan Meryem Öztürk, Yarar'ın ikametini köye iki ay önce aldırdığı için, eşinin de sabıkasından dolayı muhtar olamayacağını belirterek, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İtiraz üzerine konuyu görüşen İlçe Seçim Kurulu, Ramazan Yarar'ın ikametini iki ay önce köye aldırmasından dolayı, ikinci sıradaki eski muhtar Öztürk'ün de sabıkasından dolayı muhtar olamayacağına karar verdi. Kurul bunun üzerine üçüncü sırada olan ve sadece 2 oy alan Meryem Öztürk'ün muhtar olduğunu ilan etti.

Sadece 2 oyla muhtar olan Meryem Öztürk, kısa sürede yeni görevine alıştığını söyledi. Daha önce dedesi, babası, eşi, ağabeyi, amcasının muhtarlık yaptığını söyleyen Öztürk, şimdi de muhtarlığı kendisinin yapacağını söyledi. Ailesinden gördüğü için tecrübeli olduğunu söyleyen Öztürk, köylülerin sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Köylülerini ziyaret ederek onların sorunlarını dinleyen Öztürk, hem evininin işlerini yapıyor hem de görevini yerine getiriyor.

Köy halkından Ali Öztürk, "Köyümüzde iki oyla ilginç bir muhtarlık kazanılmıştır. Ağbim olan Erdoğan Öztürk 15 sene, küçük kardeşim Nurettin Öztürk 5 sene, şu anda küçük kardeşimin eşi Meryem Öztürk 2 oyla Saraycık köyümüze muhtar seçildi. Şaşılacak birşey." dedi.

Köylü kadınlar ise yeni muhtarlarının çalışmasından memnun olduklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar