Eski milli boksör yardım bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, eski milli boksör Hüseyin Ağar (48) sefalet içerisinde tek gözlü odada yaşam mücadelesi veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Eski milli boksör yardım bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, eski milli boksör Hüseyin Ağar (48) sefalet içerisinde tek gözlü odada yaşam mücadelesi veriyor. Ereğli sokaklarında mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan Ağar, yetkililerden yardım bekliyor.

Ağar, yaklaşık 9 yıl Erdemirspor'da ve 6 yıl da milli takımda boksörlük yapmış. Kariyerinde Avrupa üçüncülüğü bulunan Hüseyin Ağar, Ereğli'de tek gözlü odada, çöp evi andıran bir yerde hayata tutunmaya çalışıyor. Soba dahi yakamayan Ağar, karnını doyurmakta zorluk yaşadığını söyledi. Ağar, eşiyle yaklaşık 4 sene önce ayrıldığını, bir kızı olduğunu, kızının 14 yaşında evden kaçtığını, şu anda 19 yaşında olan kızını 5 senedir göremediğini belirtti.

Aldığı sakatlık maaşıyla evinin kira, su ve elektrik parasını ancak verdiğini anlatan Ağar, "Beni geçindirecek bir maaşım yok. Kirayı elektriği suyu zor veriyorum. Bir de sağda solda mendil satmaya çalışıyorum. Kimseyle işim olmuyor. Sobam yok. Isıtıcım da yok. Soğukta yatıyorum. Karnım ağrıyor. Beni geçindirecek bir aylığım yok. Yardıma ihtiyacım var. Kaymakamımıza, büyüklerime rica ediyorum. Yardım edin. Bana yardım etsinler. Kimseden para istemiyorum" dedi.

Uzun süre boks yapan ancak geçirdiği ameliyat sonrasında boksu bırakmak zorunda kalan Ağar, "Müsabakalara çıktım. Buraya da geldiler. Koleje geldiler. Samsun'a gittik. Avrupa üçüncülüğü elde ettim. Onu da sayıyla kaybettim. Milli boksörüm. Hiç bir şey yiyemiyorum. Sabah kalktığım, nereye gittiğim belli değil. Köprüde mendil satıyorum. Şurada oturuyorum. Rezil oluyorum. Millet ne yapıyorsun, bu saatte ne iş yapıyorsun diyor. Yanlış yorumlar söylüyorlar bana. Kime gideyim kimin kapısını çalayım da al mendil diyeyim" dedi.

Çoğu zaman yiyecek almadan eve eli boş döndüğünü ifade eden Ağar, "Aldığım sakatlık maaşıyla geçinemiyorum ki. Ev kirası elektrik suyu veriyorum. Bir de çalışamıyorum. Hiç bir şey yapamıyorum. Yüzde 80 sakatım, özürlüyüm. Evi de gelip gördünüz. Soba bacaları bozuk. Isıtıcı da yakamıyorum. Burada aldığım 1 lira. Karnımı doyurmak için bu işi yapıyorum. Aldığım para yetmiyor" diye konuştu. Hüseyin Ağar, kendisine uzanacak yardım eli beklediğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar