Eski hükümlülere iş makineleri operatörlüğü eğitimi veriliyor

Bitlis’te çeşitli suçlardan dolayı hüküm giyen eski hükümlülere iş imkanı sağmak ve onları topluma entegre etmek amacıyla iş makineleri operatörlüğü eğitimi veriliyor. Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Mesleki Eğitim...

Google Haberlere Abone ol
Eski hükümlülere iş makineleri operatörlüğü eğitimi veriliyor

Bitlis’te çeşitli suçlardan dolayı hüküm giyen eski hükümlülere iş imkanı sağmak ve onları topluma entegre etmek amacıyla iş makineleri operatörlüğü eğitimi veriliyor.

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Başkanlığı ve Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün işbirliği çerçevesinde, eski hükümlülere yönelik “İş makineleri operatörü” kursunda 20 eski hükümlüye kurs veriliyor.

Bitlis İl Özel İdaresine ait Pratik Eğitim sahasında verilen kurslarda İşkur’da kaydı bulunan 20 eski hükümlünün eğitim gördüğünü belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alattin Aslan, “Kursumuzun amacı; istihdamda olmayan eski hükümlülerin işgücü piyasasında en fazla aranan mesleklerden olan iş makineleri operatörlüğü eğitimi verilerek nitelikli ve kalifiyeli bir şekilde işgücü piyasasında istihdama kazandırılmasıdır. Kursumuz 01 Temmuz 2014 ile 16 Temmuz 2014 tarihleri arasında devam edecektir. Eğitimler Makine Mühendisleri tarafından verilmektedir. Bitlis Çalışma ve İş Kurumu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü) tarafından kurs sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilecektir.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar