Eski hükümlü iş sahibi oldu

İşkur ile Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından eski hükümlüleri istihdam etme projesi kapsamında Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde eski bir hükümlüye iş yeri açıldı. Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürlüğü...

Google Haberlere Abone ol
Eski hükümlü iş sahibi oldu

İşkur ile Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından eski hükümlüleri istihdam etme projesi kapsamında Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde eski bir hükümlüye iş yeri açıldı.

Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bitlis Çalışma ve İş-kur İl Müdürlüğünün işbirliği ile hazırlanan proje kapsamında eski hükümlülerden olan M.O’ya Adilcevaz ilçesinde bakkal açıldı. Yapılan iş yeri açılışında konuşan Bitlis Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Alattin Aslan, böyle çalışmaları görmenin sevindirici ve guru verici olduğunu söyledi. Eski hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla bu tür projelerin devam edeceğini söyleyen Alattin Aslan, "Yürütülen projeler ile toplumsal barışın sağlanması, dezavantajlı grupların topluma kazandırılması, madde bağımlısı olanların tedavi edilmesi ve hükümlü çocuklarına eğitim desteği verilerek toplumsal huzurun sağlanması amaçlanmaktadır. Bu proje ile M.O’ ya açılan Bakkal dükkanı ile geçimini sağlayarak kendi işini kurarak istihdama katkı sağlamıştır." diye konuştu.

Yapılan işyeri açılışına Bitlis Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Alattin Aslan, Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürü Fuat Arıkbaş, İŞKUR personeli, Denetimli Serbestlik personeli ve vatandaşlar katıldı.

CİHAN

Yorumlar