Eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Mesic, Türkmenistan'da

Türkmenistan'da temaslarda bulunan eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Mesic, Türkmenistan'da

Türkmenistan'da temaslarda bulunan eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Daha önce 2008 yılında cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkmenistan'ı ziyaret eden Mesic, bu defa ülkesinin önde gelen işadamlarına başkanlık ederek Aşkabat'a geldi.
Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile görüşen Mesic, Avrupalı iş dünyasının ve özellikle Hırvatistan işadamlarının Türkmenistan ile işbirliğine önem verdiklerini kaydetti. Türkmen lider, yabancı şirketlere kapılarının açık olduğunu, Avrupa Birliği ülkeleri ile kurulan diyaloğun daha da ilerletilmesine sıcak baktıklarını söyledi.
Türkmenistan'ın 'Açık Kapılar' politikasını benimsediklerini kaydeden eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı, Aşkabat'a gelen Hırvat işadamlarının ulaşım, deniz limanı, petrolgaz, enerji, sağlık ve su sektöründe tecrübeli olduklarını ifade etti. Mesic, bu şirketlerin Türkmenistan'daki projelerde yer almak istediklerini belirtti.
Stjepan Mesic ve beraberindeki işadamı heyeti, Aşkabat'ta Türkmenistan-Hırvatistan ekonomik işbirliği toplantısına katıldı. Toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomi ve ticari işbirliği konuları değerlendirildi. CİHAN

Yorumlar