Eski Camiyi Samanlık Yaptılar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kullanılmayan bir cami, mahalle sakinleri tarafından samanlık olarak kullanılmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Eski Camiyi Samanlık Yaptılar

Bursa İnegöl'e bağlı Muratbey Mahallesi'nde bulunan ve 2000'li yılların başında heyelan nedeni ile yerinden kayan cami kullanıma kapatılmıştı. Kullanıma kapatılan cami birkaç aydır mahalle sakinleri vasıtası ile samanlık şekilde kullanılmaya başlandı. Kapısı ve pencereleri olmamasına karşın umumi yapısı bozulmayan ve içindeki yazıları hala içerisinde barındıran cami, mahallede hayvan besiciliği oluşturan birkaç şahıs vasıtası ile takribî 3 aydır samanlık şekilde kullanılmaya başlandı.

'MÜFTÜNÜN CAMİDEN HABERİ YOK'

Yerel medyada çıkan haberler ve gelen tepkilerin üstüne mahalle sakinleri caminin içindeki samanları boşaltmaya başladı. Caminin ne vaziyette olduğundan haberi olmayan ilçe müftüsü de köye giderek çalışmaları takip etti.



'YAPTIĞIM YANLIŞ'

Camiye samanları getiren Murat Balcıelmas adlı vatandaş, kar nedeni ile samanlığının çöktüğünü ve mecbur şekilde kullanım dışında bulunan camiye samanlarını bıraktığını söyledi. Durumun buralara geleceğini hesap etmediğini belirten Balcıelmas, yaptığı davranışın hata olduğunu da sözlerine ekledi.


'YIKMAK İÇİN GÜCÜMÜZ YOKTU'

Mahalle'nin heyelan çağında muhtarlığını oluşturan Osman Nuri Can ise camiyi yıkmak için maddi güçlerinin olmadığını ve zamanında istek ettikleri yardımın da kendilerine yapılmadığını iddia etti.

CAMİ TEMİZLENDİ

Caminin berraklık etabında mahalleye gelen İlçe Müftüsü Bayram Canbey ise berraklık oluşturan mahalle sakinlerine nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı. Gelen tepkiler üstüne caminin içindeki samanlar ve tahtalar % boşaltılarak cami temizlendi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar