Eski Bakan Nihat Ergün: İnsanları servet, şehvet, şöhret arzusu yoldan çıkarır

Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, insanları servet arzusu, şehvet arzusu ve şöhret arzusunun yoldan çıkardığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Eski Bakan Nihat Ergün: İnsanları servet, şehvet, şöhret arzusu yoldan çıkarır

Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, insanları servet arzusu, şehvet arzusu ve şöhret arzusunun yoldan çıkardığını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda devir telim töreni yapıldı. Eski Bakan Nihat Ergün, görevi, yeni Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a bakanlıkta düzenlenen törenle teslim etti. Devir teslim törenine tüm bakanlık çalışanları katıldı. Bazı personel törene çalışma kıyafetleri ile geldi. Ergün konuşmasına başlamadan önce basın mensuplarına teşekkür etti, helallik istedi. Bakanlık çalışanlarından da helallik talep eden Ergün, “Bu görevler ve makamlar takdir ile gelinen makamlar ve takdirle gidilen makamlar. Kimsenin ‘gelinmesi takdir edilince iyi gidilmesi takdir edilince kötü’ gibi düşüncesi olmaz. Çünkü bu makamların usulü budur. Bunlar bir hak değildir, görevdir. Bir görev tevdi edilmişti bugünkü şartlarda da başka bir tevdi edildi. Bunu bir hak olarak algılarsa göreve gelenler, giderken de haksızlık olarak algılamaya başlarlar.” dedi.

“PARA İLE İŞİMİZ OLMADI”

Sivil hayata hazırlık için bir zamana ihtiyacı olduğunu, üçüncü dönemden sonra bir siyası görev yapmayacağını belirten Ergün, “Bu değişiklikler bir takdir meselesi ama bir konjonktürde olmasından dolayı bazı basın yayın organlarında değerlendirmeler oluyor. Bazı arkadaşlarımız belediye başkan adayı oldukları için bakanlığı bıraktılar. Bazı arkadaşlarımız bir takım iddialar, soruşturmaların selameti açısından bıraktılar. Benim belediye başkalığı adaylığı ile ilgili bir rolüm olmayacak. Değerlendirme yapacaklar olursa bunu daha önce söylemiştim. Herhangi bir soruşturmanın da konusu değilim. Çok şükür öyle bir konu ile muhatap olmadık şimdiye kadar. İnsanların neyin yoldan çıkardığını biliyorum. Yani insanları servet arzusu, şehvet arzusu, şöhret arzusu yoldan çıkarır. Bunların ne kadar yoldan çıkarıcı işler olduğunu biliyoruz. Allah’a şükür para ile işimiz olmadı. Makamların, mevkilerin baştan beri geçici olduğunu biliyoruz. Diğer konularla da herhangi bir yakın işimiz olmadığını herkes yakından bilir. O nedenle bu konularda gönlümüz rahat, dostlarımızın da sevenlerimizin de gönlü rahat olsun” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin kuruluş süreci ile birlikte çalışmaya başladıklarını hatırlatan Işık ise şu ifadeleri kullandı: “Sayın bakanı 30 yıldan daha fazla zamandır tanıyorum. Siyasette örnek aldığım ve siyasette istifade ettiğim insanların başında geliyor. Ama bugün bu konuşması bizim örnek almakta ne kadar doğru yaptığımızı, sayın bakanımızın siyasete ve ülke meselelerine bakışının yanında ne kadar önemli bir kişilik sahibi olduğunu da burada vurgulamış oldu.”
CİHAN

Yorumlar