Eski Bakan İmren Aykut: 84 yıldır demokrasimizde gelişme olmadı

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İmren Aykut, 84 yıldır hiç bir gelişme olmayan Türkiye demokrasisinden umudunun da olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Eski Bakan İmren Aykut: 84 yıldır demokrasimizde gelişme olmadı

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İmren Aykut, 84 yıldır hiç bir gelişme olmayan Türkiye demokrasisinden umudunun da olmadığını söyledi.

Adana Barosu'nun düzenlediği ve moderatörlüğünü Avukat Ülkü Tolunay Ekiz'in yaptığı 'Temsilde Kadın' konulu panelde; Türkiye'nin halk oyuyla seçilen ilk kadın bakanı İmren Aykut, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka ve BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Pınar Akdemir birer konuşma yaptı.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İmren Aykut, kadınların siyasette daha çok yer almaları gerektiğini belirtti. Türkiye'nin, parlamentoya en az kadın milletvekili sokan ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Aykut, “Tüm bunlar, Türkiye'de demokrasinin yalnızca adının var olduğunu gösteriyor. 84 yıldır hiçbir gelişme olamamıştır. Umudumuz var mı, yok! Oysa kadınlarımız oy oranı ile bir ve beraber hareket edebilse Türkiye'de yer yerinden oynar.'' diye konuştu. Aykut, gelişmiş ülkelere bakıldığında çalışan kadın oranı yüzde 70 iken ülkemizde yüzde 20 seviyede olduğunu da sözlerine ekledi.

Aylin Nazlıaka sunumunda özetle; "Her gün 5 kadın öldürülüyor, her 3 kadından 1'i şiddet görüyor. Toplumumuzda kadın-erkek eşitliğinin olması için çok ciddi mücadele vermemiz gerekiyor. Türkiye kadın dramlarıyla dolu. Karar mekanizmalarında ve siyasette de kadın temsili konusunda çok ciddi bir sorun var. Bu durumun düzeltilmesinde siyasetçilere görev düşüyor. Bir değişim olacaksa toplumsal cinsiyet eşitliği için, bir kadın devrimi yapmalıyız. Bu sinerji ve enerjimiz var. Bunu kadın-erkek omuz omuza mücadeleyle yapacağız." dedi

BDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Pınar Akdemir de Türkiye'de kadının özgürleşmesi gerektiğini belirtti.

Seyhan Oteli'nde düzenlenen panele; Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak, CHP Adana eski Milletvekili N. Gaye Erbatur, avukatlar, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.
CİHAN

Yorumlar