Eski ANAP, DYP ve DP il başkanlarından CHP’ye destek

Çukurova Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yıldıray Arıkan’a yıllardır Adana’da siyasete yön vermiş bir çok önemli isimden destek geldi.

Google Haberlere Abone ol
Eski ANAP, DYP ve DP il başkanlarından CHP’ye destek

Çukurova Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yıldıray Arıkan’a yıllardır Adana’da siyasete yön vermiş bir çok önemli isimden destek geldi. Mavi Sürmeli Oteli’nde bir araya gelen ANAP, DYP ve DP’de görev yapmış il ve ilçe başkanları bir demokrasi bildirisi yayınlayarak 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’ye destek olma kararı aldıklarını açıkladı.

Bildiride imzası bulunan ANAP’ın Adana eski İl Başkanı Namık Akay, ‘CHP Adana’da öne geçince çok çirkin bir şekilde manipülasyonlar başladı. Bir dedikodu furyası yapılıyor. Seçmenlerimiz bu manipülasyona inanmıyor. Başta Türkiye ve Adana için CHP’ye destek verme kararı aldık. Bunu açık açık da her gittiğimiz yerde söylüyoruz. 30 Mart’a kadar tüm arkadaşlarımla birlikte CHP için çalışacağız.’ dedi.

2001 seçimlerde oyunu CHP’ye verdiğini belirten DYP eski İl Başkanı Nevzat Şaşkın da yaptığı konuşmada ilçede başka büyükşehirde başka partiye oy vermenin sadece AKP’nin işine yarayacağını aldıkları ortak kararla Adana’da oyların tamamını ilçe veya büyükşehir gözetmeksizin CHP’ye vereceklerini söyledi. ANAP’ın eski il başkanlarından Necati Erdem ise, ‘Biz her zaman yanlışlar içerisinde eğilmeyen bir ekip olarak görev yaptık. Aynı ekiple bu ülkenin ve Adana’nın geleceği için ne yapılması gerektiği konusunda yaklaşık iki yıldır toplantılar yapıyorduk. Deklarasyonumuzla Adana’nın geleceğine tavır ve gönül verecek adaylara destek verme kararı aldık. 30 Mart’ta CHP’yi destekleyeceğiz.” diye konuştu.

Toplantıya katılan Yüreğir eski Belediye Başkanı Ahmet Ünal yaptığı konuşmada en zayıf yer olarak görünen Sarıçam’da dahi CHP’nin favori konumuna geldiğini belirterek, herkesin gücünü CHP etrafında birleştirmesi gerektiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Orhan Sümer de hiçbir siyasi kimlik gözetmeksizin belediye başkanlarının herkese eşit hizmet sunacağını söyleyerek, “30 Mart’ta Adana’da bir belediye başkanlığı seçiminin dışında Adana’yı gerçekten Adanalılar mı yönetecek yoksa dışarıdan birileri mi yönetecek onun tercihini yapacak.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar