Esir TIR şoförleri: Borçlular kapıya dayandı, devlet ve şirket sözünde durmuyor

IŞİD tarafından esir alındıktan sonra serbest bırakılan 32 Türk şoför, TIR'larını geri istiyor. Devlet ve çalıştıkları firma tarafından sahipsiz bırakıldıklarını belirten şoförler, borçluların kapıya dayandığını söyleyerek,...

Google Haberlere Abone ol
Esir TIR şoförleri: Borçlular kapıya dayandı, devlet ve şirket sözünde durmuyor

IŞİD tarafından esir alındıktan sonra serbest bırakılan 32 Türk şoför, TIR'larını geri istiyor. Devlet ve çalıştıkları firma tarafından sahipsiz bırakıldıklarını belirten şoförler, borçluların kapıya dayandığını söyleyerek, verilen sözlerin tutulmadığını vurguladı.

Yaklaşık 1 hafta önce serbest bırakılan 32 TIR şoföründen 15'i, Gaziantep'te bağlı oldukları Kızıl Grup Şirketi önüne gelerek yetkililerle görüşmek istedi. TIR'larının hala Irak'ta tutulduğunu söyleyen şoförler, devletin ve firma yetkililerinin üzerine düşeni yapmadığını kaydetti. TIR'ları olmadığı için çalışamadıklarını açıklayan vatandaşlar, firma yetkililerinin de kendileriyle görüşmediğini dile getirdi. Şirket yetkililerine ulaşamadıklarını söyleyen şoförler borçlarını ödeyemeyecek durumda olduklarını ve her biri yaklaşık 200 bin lira değerindeki TIR'larını geri almak için devletten yardım istedi. Ahmet Çelikoğlu isimli TIR şoförü, “TIR'larımızı elimizden aldılar. Önce bize 'canınızı kurtaralım gelin' dediler, şimdi peşimize düşmüyorlar. Ne devlet, ne de şirket sahipleri. Borçlar kapımıza dayanmış, para yok, pul yok. Nasıl yapacağımızı bilmiyoruz. Şirket yetkilileri telefonları kapatmış, bizden kaçıyor.” dedi.

Esir düştükleri zaman içerisinde yaşadıkları sıkıntıları anlatan Çelikoğlu, “Bizi bırakmadan 2 gün önce uçak 200 metre ilerimizi bombaladı. Hepimiz bir odada yattık. Biz daha o etkiyi üzerimizden atamadık. Mecbur kalmadıkça oraya geri gitmeyiz. Canımızı kurtardık ama mal da önemli. Bizi yakaladıkları ve bıraktıkları zaman 'sizi şirketiniz yüzünden yakaladık' dediler.” şeklinde konuştu.

230 bin lira değerindeki TIR'ını geri isteyen Çelikoğlu, “Zaten şirket yüzünden yakalandık. Orada borçları varmış. Şirket yöneticilerinden Müslüm Kızıl esirmiş daha önce. Devlet peşine düşer diye biz şoförleri teslim etmiş. 230 bin TL değerinde TIR'ım. Toplam TIR'ların değeri ise 7 milyon lira civarındadır.” ifadelerine yer verdi.

Borçluların kapıya dayandığını söyleyen Osman Maruk isimli şoför ise, 200 bin lira borcu olduğunun bilgisini verdi. Mağdur olduklarını açıklayan Maruk, “Bizleri bıraktıklarında Erbil Konsolosluğu, arabalarımız konusunda söz vermişti. Gerekirse 'biz öderiz' dediler. Biz mağdur kaldık. Biz arabamızı istiyoruz. Şirket yetkilileri bizlere sahip çıkmıyor. Taksitlerimiz geçti, borçluyuz. Borçlular kapıya dayandı. Ben şuanda 200 bin lira borçluyum. Benim aracım 150 bin lira yapıyor. Bu borcu nasıl ödeyeceğim? Benim tarlam yok, evim yok, neyi satıp ödeyeceğim. Devletten yardım istiyoruz.” dedi.

Şirket yetkililerine ulaşamadıklarını belirten şoförler, devlet yetkililerinden yardım istedi. CİHAN

Yorumlar