Eşinin böbreği ile hayata tutundu

Eşinin böbreği nakledilerek sağlığına kavuşan İsmail Efiloğlu, organ bağışının önemini vurguladı. Bir dönem böbrek nakli için umutla bekleyen ve eşi sayesinde böbrek nakli olarak sağlığına kavuşan İsmail Efiloğlu, “Organ nakli...

Google Haberlere Abone ol
Eşinin böbreği ile hayata tutundu

Eşinin böbreği nakledilerek sağlığına kavuşan İsmail Efiloğlu, organ bağışının önemini vurguladı.

Bir dönem böbrek nakli için umutla bekleyen ve eşi sayesinde böbrek nakli olarak sağlığına kavuşan İsmail Efiloğlu, “Organ nakli bekleyen çok sayıda hasta var. Siz de organlarınızı bağışlayarak, hastalara umut olabilirsiniz.” dedi.

"Organ bekleyen birçok hasta yaşam umudunu kaybetmekteyken yapılan organ bağışları yeni umut pencereleri açmaktadır." diyen Efiloğlu, "Organ nakline destek verelim. Eşim sayesinde böbrek nakli olarak sağlığıma kavuşan bir birey olarak organ bağışının önemin iyi biliyorum. Vatandaşlarımızı organ bağışı konusunda daha fazla duyarlı olmaya davet ediyorum. Ülkemizde organ bağışı konusunda çok gerideyiz ve fazla da bilgiye sahip değiliz. Oysaki ülkemizde ortalama 50 bin nakil bekleyen ve umutları olan insan var. Onlara belki sen, o, bu, ben umut olabiliriz. Organ bağışının önemi sadece belli günlerde değil, ya da organa ihtiyaç duyulduğu anda değil, her zaman bilinmelidir. Bugün en yakınımız ve hatta kendimiz bağışlanacak bir organa umut bağlayabiliriz. Ben bu durumu yaşadığım için elimden geldiğince insanları bilinçlendirmeye, organ bağışı konusunda bilgi vermeye çalışıyorum. Kendimi örnek gösteriyorum. Bir böbrektir organdır versem ne olacak ki sanki gibi düşüncelere asla kapılmasınlar. Bir böbrek bir hayat demektir. 18 yaşını doldurmuş akli dengesi yerinde olan her kişi organ bağışı yapabilir. Hayat vermek sizin elinizde organlarımız toprak olmasın, cana can katın."

Eşinin kendisine böbreğini vererek hayata tutunduğunu ifade eden Efiloğlu, eşi Ayşe Efiloğlu’na ve nakli gerçekleştiren Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi Ürolog Doç. Dr. Y. Kamil Yakupoğlu doktoruna tekrar teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar