Eşini öldüren kocaya müebbet

Beşiktaş Etiler’de kendisinden boşanmak isteyen eşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Serdar Göçmen, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eşini öldüren kocaya müebbet

Beşiktaş Etiler’de kendisinden boşanmak isteyen eşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Serdar Göçmen, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Muhterem Göçmen'in 28 Haziran 2013 tarihinde eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının duruşmasına tutuklu sanık Serdar Göçmen ile öldürülen Muhterem Göçmen'in ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Yaşanılan her şeyden pişman ve üzgün olduğunu belirten sanık Göçmen, "Eşimi de çok seviyordum. Olaydan bir gün önce kafeteryada buluşmak istediğimde polisleri çağırmıştı. Ben onu o kadar seviyordum ki yanından ayrılırken sadece onu öptüm, gittim. Bir gün önce bu kadar sevgi dolan bir insan bir gün sonra nasıl böyle bir şey oluyor, aklım almıyor. Bir anlık refleks ile oldu. Vereceğiniz bütün cezayı kabul ediyorum. Bir anlık hareket, çocuklarımın ve rahmetli eşimin sonu olmuştur. Ne zaman olur bilmem ama bir gün çocuklarımın yarasını sarmak için uğraşacağım." dedi.

Ölen Muhterem Göçmen’in annesi Biller Evcil ise, "Koruma kararına rağmen sanık geldi kapıma oturdu. Buna rağmen adalete güveniyorum. Sanığa en yüksek cezayı istiyorum." ifadesini kullandı.

Kardeş Çiğdem Evcil ise "Ablamın 13 yıl boyunca neler yaşadığı dosyada var. Sonuna kadar şikayetçiyim." diye konuştu.

Bunun üzerine tekrar söz alan sanık Göçmen "Ben eşimi gerçekten çok seviyordum. Baldızımı vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Size verdiğim hesaptan sonra en büyük hesabı çocuklarıma vereceğimi biliyorum. Mahşerde de Allah'a hesabını vereceğim." ifadesini kullandı.

Sanığın avukatı Mustafa Murat Tuncer de müvekkilinin birçok kez barışmak istemesine rağmen eşinin hakaretine uğradığını, 12 ve 13 yaşındaki çocuklarını da kendisinden kaçırdığını iddia etti. Avukat Tuncer, sanığın muhafazakâr bir insan olmasına rağmen eşinin Eskişehir’den İstanbul’a gelip Etiler’de kuaför dükkânında çalışmaya başladığını, kuaför dükkânının ilanına kendi resmini koyduğunu, kendi adına da internet sayfası açtığını söyledi.

Sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak cezayı müebbete indirdi. Tahrik indirimi ise yapılmadı. CİHAN

Yorumlar