Eşini döven 45 polisi açığa aldı

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kadına şiddet konusunda yönetici kademesinde bulunan herkese örnek olacak bir davranış sergiledi.

Google Haberlere Abone ol
Eşini döven 45 polisi açığa aldı

Eşine veya kız arkadaşına şiddet uygulayan, İzmir Emniyeti’nde görevli 45 polisi açığa piyasa Uzunkaya, “Şiddete karşı yürütülen her çalışmanın yanındayım. Kadına şiddet uygulayanı affetmem” dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, eşine veya kız arkadaşına şiddet uygulayan polislere göz açtırmıyor. İzmir'de son 15 ayda, eşlerine yahut kız arkadaşlarına şiddet uygulayan polis memurları konusunda tahkikat başlatan Uzunkaya, karakollara gelen şikâyetler üstüne haklarında muamele yapılan 45 polisi açığa aldı. “Türkiye bilsin ki, kadına şiddetle ilgili yürütülen her çalışmanın beraberinde ve destekçisiyim” diyen Uzunkaya, “Kadına şiddet uygulayan polisi asla affetmem” diye konuştu.

MESLEKTAŞLARI DA DAYAKÇIYI DIŞLADI

Kadına şiddetin fazla fazla tyükselişıldığı şu günlerde İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden misal bir naz haberi geldi. Son 15 ayda, eşlerine yahut kız arkadaşlarına şiddet uygulayan, muhtelif birimlerde görevli 45 polis açığa alınarak haklarında tahkikat başlatıldı. Eşlerinin yahut kız arkadaşlarının karakollara şikâyeti üstüne haklarında muamele yapılan dayakçı polisler, meslektaşları yönünden da dışlandı. Şiddeti önlemekle görevliyken, kadınlara şiddet uygulayan polisler hakkında, soruşturmaların neticeleri bekleniyor.

ASLA AFFETMEM

Kadına yönelik şiddeti asla affetmeyeceğini söyleyen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede en iri vazife bize düşerken, bizim kadına şiddet uygulamamız affedilemez. Karısına şiddet uygulayan polis memurunu, görevden almadan il dışına tayinine kadar ne gerekiyorsa yaparım. En ağır cezayı alması için adli boyutunun da bizzat takipçisi olurum. Bu konu için konuşulması dahi fazla fazla üzücü. Kadına şiddet uygulayan polisi asla affetmem” dedi.

TACİZCİ POLİSE SÜRGÜN

İzmir'de vazife oluşturan bir hanım doktorun, bir polis memurunun kendisini tehdit edip tacizde olduğu anlamında şikâyetçi olduğunu da söz eden Celal Uzunkaya, “Bunun üstüne o polis konusunda derhal idari ve adli tahkikat açıldı. Ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ile görüşüp tayinini de il dışına yaptırdım. Böyle vakalara asla müsamaha göstermem” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar