Eşini bıçaklayarak öldüren kocaya müebbet hapis

Manisa’da eşi Fethiye Gökçen'i (32) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ali Gökçen (34), müebbet cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eşini bıçaklayarak öldüren kocaya müebbet hapis

Manisa’da eşi Fethiye Gökçen'i (32) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ali Gökçen (34), müebbet cezasına çarptırıldı.

Dava, Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık Ali Gökçen ve yakınları ile Fethiye Gökçen’in annesi Azime Tarhan, ablası Nuran Göksu ve yakınları katıldı. Mahkeme, Fethiye Gökçen’in avukatı ile sanık Ali Gökçen ve avukatını dinledikten sonra, eşini 11 yerinden bıçaklayarak öldüren Ali Gökçen’e, tasarlayarak kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Karardan sonra Gökçen, savcıya, "Siz savcı değil, kasap olmalısınız." diye hakaret etti. Kararın ardından müebbet hapis cezasına çarptırılan Gökçen’in yakınları mahkeme salonunda fenalık geçirdi, polis tarafından adliyeden güçlükle çıkarıldılar.

Dava sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Fethiye Gökçen’in ablası Nuran Göksu, Ali Gökçen’in ağırlaştırılmış müebbet cezası almasını istediklerini ancak müebbet verildiğini belirterek, “Ali Gökçen nasıl çocuğunu annesiz bıraktıysa biz de bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi. Anne Azime Tarhan da, “Benim canım yandı, Allah da onun cezasını versin. Benim çocuğum toprağa girdi, inşallah o da toprağa girsin.” şeklinde konuştu.

Adliye önünde basın açıklaması düzenleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Senem Deniz Kural ise kadın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Sanık Ali Gökçen’in ağırlaştırılmış müebbet cezası almasını beklediklerini ancak müebbet hapis aldığını dile getiren Kural, ağırlaştırılmış müebbete dönüştürülmesi için temyize gideceklerini kaydetti.

İlk eşinden bir çocuğu olan Fethiye Gökçen, 12 Nisan 2013 tarihinde Manisa Garaj Kavşağı'nda, Ali Gökçen tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. CİHAN

Yorumlar