Eşinden gizli olarak aldığı dikiş makinesi geçim kaynağı oldu

Terme'nin Evci beldesinde ikamet eden ev hanımı Ayşe Cabbar, cesaretiyle kadınlara girişimci örneği oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Eşinden gizli olarak aldığı dikiş makinesi geçim kaynağı oldu

Terme'nin Evci beldesinde ikamet eden ev hanımı Ayşe Cabbar, cesaretiyle kadınlara girişimci örneği oluyor. 39 yıllık evli olan ve eşi kamyon şoförlüğü yapan Cabbar, eşinden habersiz aldığı dikiş makinasıyla başladığı işi mikro kredi ile daha da büyüttüğünü kaydetti.

Samsun’un Terme ilçesi Evci beldesinde yaşayan Ayşe Cabbar azmi ile çalışmak isteyenlere örnek oluyor. Hayatında her zaman çalışma isteği olduğunu belirten Cabbar, "Eşimin çalışmama izin vermemesi sebebiyle çalışma azmim kendimi 50 yaşından sonra keşfettirdi." diye konuştu.

Bir çocuk sahibi olan Ayşe Cabbar, oğlu yetiştikten sonra çalışma isteğini artık durduramadığını söyleyerek, "Artık boş durmak istemiyordum, aileme destek olmak istedim ve 4–5 yıl Evci'de Halk Eğitimi Merkezi'nin açmış olduğu dikiş kurslarına katıldım. Sonra eşim şoför olduğu için Çorlu'ya taşındık. Çorlu'da kız kardeşimin de desteği ile eşimden gizli olarak otomatik dikiş makinesi aldım. 4 ay makineyi öğrenmek için kurs aldım. Sonra eşime makine aldığımı çalışmak istediğimi söyledim. Başta eşim çalışmama razı olmadı ama sonra ikna oldu. Evimin bir odasında 5-10 kg penyeyle başladım ama şimdi aileme ek gelir kapısı oldu. Bir yıldır da Evcide ki evimizde bu işle uğraşıyorum. Terme ve diğer beldelerden de gelen müşterilerim var. Kendi harçlığımı çıkarıyorum hatta oğlumun ailesine de faydam oluyor." dedi.

Devletin verdiği mikro kredi ile sermayesini daha da büyüttüğünü belirten girişimci Ayşe Cabbar ailelere de tavsiyelerde bulunarak, "Kız çocuklarını okutup meslek sahibi etmemiz gerekiyor. Gençler evde oturan hanım olmasınlar. Çalışıp ekonomik özgürlüklerini alsınlar ki aile içinde dayanışma artsın ve sağlam aileler oluşun." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar