'Eşim istihbarat birimlerinin takibindeyken öldürüldü'

Ankara’da, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Çeçen İçkeriya Devleti Fahri Konsolosu Medet Önlü'nün eşi Leyla Eser Önlü dikkat çeken iddialarda bulundu. Önlü, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu...

Google Haberlere Abone ol
'Eşim istihbarat birimlerinin takibindeyken öldürüldü'

Ankara’da, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Çeçen İçkeriya Devleti Fahri Konsolosu Medet Önlü'nün eşi Leyla Eser Önlü dikkat çeken iddialarda bulundu. Önlü, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçede eşinin istihbarat birimlerinin takibindeyken öldürüldüğünü söyledi. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre Önlü, eşinin Çeçenlerin Suriye savaşında kullanılmalarına karşı çıktığı için hedef alındığını söyledi.

Gazetenin Ali Dağlar imzalı haberine göre Önlü’nün MİT ve emniyet istihbarat ile ilgili dikkat çeken suçlamalarda bulunduğu ve eşinin bu birimlerin takibi altıdayken öldürüldüğünü söylediği kaydedildi. Önlü’nün Ankar Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçesinde şu ifadeleri kullandığı belirtildi: “Eşim Medet Önlü, Çeçen davasının Türkiye’deki kilit ismi oldu. Ancak biz aile olarak her zaman Türk istihbaratının takibinde olduğu bir hayat yaşadık. Eşimin hayatı mercek altına alınmışken Ankara’nın merkezinde, kendi ofisinde onu öldüren failin ve arkasındakilerin olayın üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen bulunamamaları TC. Devleti, emniyet ve istihbarat kurumları adına utanç verici bir tablo”

Haberde ailenin avukatı Erdal Doğan’ın açıklamalarına da yer verildi. Doğan, “Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Rusya pasaportlu Rizvan Ezbulatov’un Türkiye’ye İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan en son giriş yaptığı 17 Nisan 2013 tarihinden, cinayetin iki gün sonrası 24 Mayıs 2013 tarihinde Atatürk Havalimanı’ndan çıkış yapışına dek dosyada yeterli derecede bilgi bulunmaması soruşturmanın en önemli eksiği olarak görünmektedir. Ezbulatov’u havalimanında gece yarısı karşılayan Türk vatandaşı E.G ve çevresiyle ilgili derinlikli bir araştırmanın yapılmamış olması da büyük eksikliktir.” şeklindeki ifadeleri kullandı.

CİHAN

Yorumlar